1. yle.fi
  2. Uutiset

Pakistanissa räjähti autopommi

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Pakistanissa Karachissa 14 ihmistä on kuollut, kun bussin kylkeen jätetty auto räjähti Sheraton-hotellin edustalla. Bussissa oli Pakistanin sukellusveneohjelman ranskalaisia työntekijöitä.

Pommi tuhosi laivaston bussin täysin

Iskussa loukkaantuneista 22:sta puolet on ranskalaisia. Osa haavoittuneista on kriittisessä tilassa.

Ranskalaistelakka Direction der Constructions Navales on päättänyt kutsua kaikki ranskalaiset työntekijänsä pois Pakistanista.

Itsemurhaiskuna pidetystä hyökkäyksestä epäillään äärimuslimeja, jotka vastustavat presidenttin Pervez Musharrafin Afganistan-politiikkaa ja lämpimiä suhteita länsimaihin.

Keskiviikkoaamuiselle iskulle ei ole ilmoittautunut tekijää, mutta äärimuslimiryhmät ovat aiemmin kertoneen tehneensä useita hyökkäyksiä ulkomaalaisia vastaan.

Intia kiistää syytteet

Etenkin 14 miljoonan asukkaan Karachissa on ollut viime aikoina levoton. Aiemmin tänä vuonna amerikkalaistoimittaja Daniel Pearl kidnapattiin siellä. Sittemmin hänet löydettiin surmattuna.

Kaupungissa on ollut myös lukuisia uskonnollisia ja etnisiä yhteenottoja shiia- ja sunni-muslimien välillä.

Pakistanin viranomaiset kuitenkin pitävät varsin mahdollisena, että keskiviikkoisen iskun järjesti vihollismaa Intia. Pakistan on syyttänyt sitä usein pommeista ja muista yrityksisä horjuttaa Pakistanin yhteiskuntaa.

Intia on kiistänyt Pakistanin syytöksen täysin perusteettomana ja tyypillisenä esimerkkinä Pakistanin valheista. Intia sanoo vastustavansa terrorismia sen kaikissa muodoissa.

Reuters, AP, AFP

Lue seuraavaksi