Suuripäälle sakkoja lahjusrikkomuksesta

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Sisäministeriön poliisiosaston ylikomisario Keijo Suuripää on tuomittu korkeimmassa oikeudessa sakkoihin lahjusrikkomuksesta. Vuoden 1998 poliisien EM-rallista juontavassa jutussa Suuripää on saanut sakot myös autonsa väärien tunniste- ja rekisteritietojensa esittämisestä. Väärennnysrikkomuksen käsittely on kesken.

Korkeimman oikeuden Keijo Suuripäälle määräämiä päiväsakkoja kertyi 40 kappaletta. Sakon kokonaismäärä on 532 euroa.

Päätös poikkeaa täysin Helsingin hovioikeuden päätöksestä. Hovioikeus hylkäsi syytteet asian ensimmäisenä käsittelyasteena maaliskuussa.

Tuomio liittyy Belgiassa vuonna 1998 ajettuun poliisiralliin. Ylikomisario oli kerännyt ralliin osallistumista varten sponsoritukea.

Saman EM-rallin jälkeen Suuripään todettiin esittäneen autostaan vääriä tunniste- ja rekisteritietoja. Tästä rikkeestä hän sai aikanaan sakkotuomion kartanlukijansa kanssa.

Samalla tuomion saivat auton vuokranneen yrityksen kolme edustajaa.

Väärennysrikkomusta koskeva asia on nyt menossa korkeimpaan oikeuteen, josta päätöstä odotetaan piakkoin.

Jatko riippuu korkeimman oikeuden tuomiosta

Ylikomisario Keijo Suuripään mahdolliset sisäiset rangaistukset riippuvat korkeimman oikeuden lopullisesta väärennysrikosta koskevasta tuomiosta. Suuripää on hakenut valituslupaa KKO:lta.

Suuripää oli välillä virasta pidätettynä asian takia, mutta kun hovioikeus vapautti hänet lahjussyytteistä, otettiin hänet takaisin töihin.

Nyt tuli lahjustuomio korkeimmasta oikeudesta ja poliisiylijohto odottaa väärennysrikoksen lopullista ratkaisua.

- Vain lahjustuomion perusteella emme tee päätöstä, kertoo poliisiylijohtaja Reijo Naulapää YLE24:lle.

- Toivomme mahdollisimman pikaista päätöstä korkeimmalta oikeudelta. Sen jälkeen katsomme, mitä tapahtuu. Kyseeseen tulevat virkamiesoikeuden mukaiset toimenpiteet.

- Käytännössä virasta pidättäminen on jo käytettynä toimena poissuljettu vaihtoehto, joten jäljelle jää joko irtisanominen tai varoitus ja sen myötä ehkä siirto muihin tehtäviin, kertoo poliisiylijohtaja Reijo Naulapää.

YLE24