1. yle.fi
  2. Uutiset

nimetön

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Viime aikojen ennätyssateet ja niiden aiheuttamat tulvat uhkaavat kesän RAPUSAALIITA. Kolean kevään ja tulvien vuoksi tämän kesän rapusaaliit ovat jäämässä selvästi viime vuotista pienemmiksi.

Kansainvälinen sotilasmusiikkitapahtuma HAMINA TATTOO rikkoi kävijäennätyksensä. Viikon aikana järjestetyissä yli 50 tilaisuudessa kävi 93 000 vierasta.

IMATRAN lähistöllä tehtiin iltapäivällä karhuhavainto. Veneilijät havaitsivat karhun uimassa Imatran edustan Mastensaaren ja Mietinsaaren välillä. Poliisi arvioi uimarikarhun olleen siirtymässä kohti metsämaita.

Puolustusvoimien entisen komentajan JAN KLENBERGIN mielestä Suomen tulisi lähiaikoina liittyä puolustusliitto NATON jäseneksi. Hänen arvionsa mukaan sotilaskustannukset ovat käymässä pienelle valtiolle ylimittaisiksi.

PETÄJÄVEDELLÄ kolme ihmistä on loukkaantunut lievästi, kun Jyväskylän MM-rallia katsomassa olleita norjalaisia kuljettanut linja-auto kaatui hiljaisessa vauhdissa. Bussi oli tapahtumahetkellä väistänyt vastaantulevaa autoa. Loukkaantuneet on viety Jyväskylän keskussairaalaan. Linja-autossa oli 37 matkustajaa.

OPISKELIJOIDEN ASUNTOTILANNE eri puolilla maata on kohtuullinen, vaikka jonottajia yhä onkin. Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö arvioi kaikille 3500 jonottajalle löytyvän asunnon lokakuun alkuun mennessä. Tampereella tilanne on edellisvuosia parempi ja Kuopiossakin melko hyvä.

PÄÄKAUPUNKISEUDUN POLIISILLA on ollut tavallista kiireisempi viikonloppu osin koululaisten kesälomien päättymisen vuoksi. Helsingin poliisi kirjasi viime yönä yli 180 työtehtävää, joista iso osa liittyi häiriökäyttäytymiseen.

Lue seuraavaksi