1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lapinlahden sairaala siirtyy Helsingin kaupungille

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lapinlahden sairaala siirtyy Helsingin kaupungin omistukseen. HYKSin hallitus päätti torstaina myynnistä, jonka hinnaksi määriteltiin 25,2 miljoonaa markkaa.

Samalla hallitus päätti, että yliopistollisen sairaalan psykiatrian klinikan toiminta jatkuu Lapinlahden sairaalassa nykyisellään toistaiseksi. Mikäli korvaavat toimitilat eivät ole valmiina vuoden 2003 loppuun mennessä, HYKSin hallitus edellyttää, että Helsinki on valmis jatkamaan vuokrasopimusta.

Kauppahinta on sairaalan kirjanpitoarvo. Toistaiseksi Helsingin kaupungilla ei ole vielä mitään konkreettisia suunnitelmia Lapinlahden tilojen tulevasta käytöstä.

Lapinlahden sairaalan lakkauttamista vastustava Pro Lapinlahti -liike on vaatinut sairaalan säilyttämistä alkuperäisessä tarkoituksessaan psykiatrisena sairaalana.

Arkkitehti Carl Ludwig Engelin piirtämä Lapinlahden sairaala vietti 150-vuotisjuhliaan vuonna 1991. Se on tiettävästi maailman vanhin mielisairaalaksi rakennettu sairaalarakennus, joka toimii edelleen alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan.

Ylen Aikainen

Lue seuraavaksi