29.8.04

Yle Uutisten artikkeliarkisto

SANOMA OSAKEYHTIÖostaa Kellokas-kaupunkilehdet. Kellokas-lehti jaetaan Tuusulan, Järvenpään ja Keravan alueella ja Hyvinkään Kellokas Hyvinkäällä. Lehtien yhteispainos on noin 73 000 kappaletta. Ostaja hamuaa Suomen ilmaislehtikentästä noin 30 prosentin osuutta. Kauppahintaa yhtiöt eivät kerro. Matkapuhelinvalmistaja MOTOROLAilmoittaa vähentävänsä tuhat työpaikkaa. Karsinnan kohteena on mm. laajakaistayksikkö ja teolliset ratkaisut. AMERIKKALAISKULUTTAJIENluottamus heikkeni syyskuussa. Kuluttajien luottamusindeksi laski toista kuukautta peräkkäin. Työttömyystilanteen ja korkean öljyn hinnan odotetaan heijastuvan kulutukseen ja heikentävän kolmannen neljänneksen talouskasvua. KEMIANTEOLLISUUDENtuotanto piristyi kesällä selvästi huonosti menneen alkuvuoden jälkeen. Peruskemikaalien tuotanto on kasvanut selvästi ja kysyntä jatkunee hyvänä. Maali- ja väriteollisuuden kysyntä vetää hyvin Baltiaan ja Venäjälle. Muovin kysyntä kasvaa etenkin Aasiassa.

NOKIA RENKAAT aloittaa renkaiden sopimusvalmistuksen Kiinassa. Kiinan suurin rengasvalmistaja Giti Tire ryhtyy valmistamaan Nokia renkaille henkilöautojen renkaita. Ensi vaiheessa Kiinassa on tarkoitus valmistaa USA:n markkinoille tarkoitettuja renkaita.

Varustamojätti P&O aikoo vähentää 1 200 työpaikkaa sekä karsia reittejään ja laivastoaan matkustajalauttaliikenteen tappioiden johdosta. Lopetettavista reiteistä kolme on Englannin ja Ranskan välisiä. Työvoiman leikkaukset osuvat pääosin Ranskan puolelle.