Lyhyesti la 9.10.

ISRAELIN ARMEIJA on tappanut ainakin kuusi palestiinalaista lauantain iskuissa ja yhteenotoissa, laskevat eri lähteet. Esim. armeijan ohjusiskussa Khan Jounisin pakolaisleiriin kuoli kaksi palestiinalaispoliisia. Beit Hanounissa taas kuoli kaksi palestiinalaista tulitaistelussa sotilaiden kanssa. Armeijan hyökkäyksessä on kymmenessä päivässä kuollut liki 90 palestiinalaista.

NATSIT yrittivät siirtää Auschwitzin keskitysleirin kaasukammiot ja polttouunit sodan lopulla peitelläkseen joukkomurhan jälkiä, kertoo Der Spiegel. Lehden mukaan käsky tuli SS:n päälliköltä Heinrich Himmleriltä.

TABASSA Egyptin ja Israelin rajalla etsitään edelleen uhreja perjantaina räjäytetyn hotellin raunioista. Taban ja perjantaina tehdyn kahden muun pommi-iskun kuolonuhreja on löydetty 34, joista 28 on israelilaisia.

MANILAAN on saapunut 51 malesialaisen rauhantarkkailijan ryhmä osana pyrkimyksiä lopettaa Etelä-Filippiinien 35-vuotinen muslimikapina. Tarkkailijat asettuvat viiteen paikkaan Mindanaon saarelle valvomaan tulitaukoa ja mahdollistamaan rauhanneuvottelut.