Pop-uutiset 13.10.

Sillä silmällä suomalaisversioksi Yhdysvaltalaisesta Sillä Silmällä-sarjasta tehdään suomalaisversio. Nelosella nähtävässä ohjelmassa homomiehet auttavat heteroita löytämään parhaat puolensa ja oman tyylinsä. Tällä viikolla alkaviin homotiimin koekuvauksiin on ilmoittautunut jo 40 miestä. Nelosen tuottajan Katja Santalan mukaan suosio on yllättänyt ohjelman tekijät. Hänen mukaansa suuri hakijamäärä kertoo myös siitä, että Suomessa on tilausta tällaiselle ohjelmalle. Muuntautumisohjelman heteromiehiä aletaan hakea loppuvuodesta. Rap-musiikki 25 vuotta Tänään on kulunut 25 vuotta siitä, kun ensimmäinen rap-kappale sai listasijoituksen Yhdysvalloissa. Ensimmäisen listasijoituksen teki 13. lokakuuta 1979 The Sugarhill Gangin Rapper's Delight. Kappaleen menestyksen myötä suosioon nousivat myös muut New Yorkissa rapin pioneerityötä tehneet Kool Herc, Grandmaster Flash ja Afrika Bambaata. 1980-luvun alussa rap-musiikki nousi yleiseen suosioon Run-DMC:n kaltaisten kokoonpanojen myötä. 1990-luvulla rap-musiikki saavutti pysyvän sijan hittilistoilla mm. MC Hammerin U Can't Touch This-kappaleen myötä. Viisi vuotta sitten ensimmäinen valkoihoinen rap-supertähti Eminem tuli markkinoille ja löi ennätyksiä mm. myymällä toista albumiaan lähes kaksi miljoonaa kopiota. 25 vuoden aikana rap-musiikki on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa. Myös täällä meillä suomi-räpillä on nykyään oma paikkansa hittilistoilla. Eminemin video suututti Jacksonin Eminemin Just Lose It -kappaleen video on suuttuttanut Michael Jacksonin. Jackson on vaatinut tv-kanavia hylyttämään videon, koska se on hänen mielestään loukkaava ja tunteeton, sillä se tekee pilaa häneen kohdistuvista hyväksikäyttösyytteistä. Eminemin videossa Jacksonin tavoin pukeutunut rappari istuu sängyn reunalla, kun nuoret pojat hyppivät hänen takanaan. Toisessa kohtauksessa laulajan nenä putoaa pois, mikä viitannee huhuihin Jacksonin läpikäymästä laajamittaisesta kauneusleikkauksesta. Yhdysvaltalainen kaapelikanava BET (Black Entertainment Network) on jo päättänyt olla esittämästä videota. Strippareista ennätyssakot USA:ssa Yhdysvalloissa tv-kanava Fox on saanut ennätyssakot tosi-tv-ohjelmassa esiintyneiden strippareiden takia. Median toimintatapoja valvova komissio asetti tv-kanavalle lähes 1,2 miljoonan dollarin sakot Married by America -ohjelman seksuaalisen sisällön takia. Ohjelmassa sinkkukilpailijoista muodostettiin pareja yleisöäänestyksen perusteella. Tarkoituksena oli saattaa pareja myös naimisiin saakka. Kohua herätti jakso, jossa polttareissa esiintyvien strippareiden päältä nuoltiin kermavaahtoa. 1,2 miljoonan dollarin sakko on suurin televisio-ohjelmien lähettäjälle koskaan asetettu ja ensimmäinen laatuaan tosi-tv-ohjelmalle. Orko ja Dj Plankton Tavastialla

Yhdysvaltalainen kokeellisen hip hopin kärkinimi Orko Eloheem saapuu Helsinkiin konsertoimaan 19. lokakuuta. Tavastialla järjestettävässä illassa esiintyvät myös Sage Francis, Ceebrolistics-yhtyeen Matti Pentikäinen alias mattip sekä Dj Plankton.

Orko tunnetaan parhaiten yhteistyöstään ex-Company Flow:n rapparin Big Justoleumin kanssa. Suomalainen Dj Plankton yhdistelee West Coast hip hopia minimalistiseen elektroniseen musiikkiin ja ghettotechiin.

Sage Francisin musiikissa kuullaan vaikutteita West Coast-hip hopista, ja sen on sanottu kuvastavan vihaista kaunaisuutta mainstream-kulttuuria vastaan. Sanoitukset ovat poliittisen sisältönsä vuoksi herättäneet paljon huomiota varsinkin vuonna 2001 julkaistun Makeshift Patriot -albumin jälkeen.