1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lyhyesti 15.10.

VIRON ammattiyhdistysliike moitti suomalaisia työnantajia, Ylen A-piste kertoo. AY-liikkeen mukaan suomalaisyrittäjät yrittävät kaikin keinoin estää ammattiosastojen synnyn työpaikoille. Virossa toimii noin tuhat suomalaista yritystä. Järjestäytyminen on niissä selvästi harvinaisempaa kuin virolaisomisteisissa yrityksissä.

KUNTAVAALIEN äänestysvilkkaus nousi tänään, ennakko- äänestyksen kolmantena päivänä, 10 prosenttiin. Tänään annettiin 179 295 ääntä. Äänestäjät ovat oleet liikkeellä vilkkaammin kuin edellisissä kuntavaaleissa vuonna 2000. Ennakkoäänestys päättyy kotimaassa ensi tiistaina.

FINNAIR joutui perumaan aamupäivällä lentojaan Jyväskylään ja Joensuuhun sumun takia. Sumun takia Helsingistä ei voitu lentää kaupunkeihin. Finnair tarjosi mahdollisuutta lentää läheiseen kaupunkiin tai matkustaa linja-autolla.

IKEA pyytää asiakkaita palauttamaan Färgglad-lastentuolin. Tuolin jalkojen muovitulpat voivat irrota ja aiheuttaa tukehtumisvaaran. Yhtään onnettomuutta ei ole vielä sattunut.

SAK:N osastojohtaja Pertti Parmanne arvostelee työnantajien huolta nousevista työvoimakustannuksista. Ne ovat tuottavuuteen suhteutettuna Suomessa edulliset, ja tehtyjen työtuntienkin määrä kestää länsimaisen vertailun. Työnantajat piiskaavat Suomea ylikuntoon vaatimalla palkansaajilta taas uusia uhrauksia, Parmanne sanoo kannanotossaan.

DIGISOVITIN löytyy jo joka viidennestä kotitaloudesta, kertoo Finnpanelin tutkimus. Televisionkatselusta kohdistuu digikanaville noin seitsemän prosenttia. Tästä valtaosa on kotimaisia digikanavia.

KANSANELÄKKEET nousevat 0,4 prosenttia ensi vuoden alussa. Korotus koskee myös perhe-eläkkeitä, rintamalisää, vammaistukia sekä työttömyysturvan peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea.

PERUSSUOMALAISTEN puheenjohtaja Timo Soini arvostelee puolueiden kunnanvaltuustoissa harjoittamaa politiikkaa vastuun pakoilusta. Hänen mukaansa ryhmäkuri ja konsensuksen tavoittelu ovat johtaneet siihen, että kuntalaisten mielipiteet sivuutetaan, jotta puolueet voisivat säilyttää asemansa.

KAUPPOJEN AUKIOLO kesäsunnuntaisin on tärkeää tai erittäin tärkeää enää 50 prosentille suomalaisista, käy ilmi TNS Gallup Oy:n tekemästä tutkimuksesta. Viime vuonna luku oli 56 prosenttia.