1. yle.fi
  2. Uutiset

Lyhyesti torstai

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Suojelupoliisi on kuullut kurdivaikuttaja ABDOULMAJID HAKKIA. Hakki kertoi Ylen TV-uutisissa viikko sitten, että Suomessa toimii useilla paikkakunnilla ääri-islamilainen solu, joka on saanut tukea terrorismista epäillyltä Ansar al-Islam -järjestöltä. Supo jatkaa tapauksen selvittämistä.

METALLILIITON puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa syyttää työnantajia tupo- neuvottelujen ajamisesta tarkoituksella pattitilanteeseen. Vuorenmaan mukaan työnantajien keskusjärjestö EK on kaatamassa tupon poliittis-ideologisin reunaehdoin. Vuorenmaa muistuttaa, että ay-liike pystyy tarvittaessa toimimaan liittokierroksella yhtenäisesti.

KASVISTEROLIMARGARIINI voi väitöstutkimuksen mukaan olla lisäriski korkeaa perinnöllistä kolesterolia sairastaville. Veren korkea kasvisterolimäärä voi lisätä sepelvaltimotaudin riskiä. Samalla kun kasvisterolimargariini alentaa kolesterolia, se myös nostaa veren punasolujen kasvisterolipitoisuutta, mikä voi edistää punasolujen hajoamista.

Kokkolassa paljastunut VÄÄRENNETYN RAHAN levitystapaus saattaa laajentua. Poliisille on toimitettu väärennetyiksi epäiltyjä 500 euron seteleitä myös Seinäjoen seudulta ja Pietarsaaresta. Poliisi on pidättänyt väärennetyn rahan levittämisestä epäillyn pariskunnan.

LIIKENNETURMISSA kuoli syyskuussa 39 ihmistä. Kuolleita oli yksi vähemmän kuin vuosi sitten. Tilastokeskuksen mukaan syyskuussa loukkaantui 731 ihmistä, mikä oli 94 vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Tammi-syyskuussa iikenneturmissa on kuollut 279 ja loukkaantunut 6 192 ihmistä.

NEUVOSTOLIITON poliittisten vainojen suomensukuisille uhreille pystytetään muistomerkki Venäjälle Pietarin lähelle Levashovaan. Alueelle on haudattu tuhatkunta Stalinin vainoissa kuollutta suomensukuista uhria. Muistomerkin rahoittajia ovat mm. Suomen inkeliläiset ja evankelisluterilainen kirkko.

PÄÄMINISTERI MATTI VANHANEN palaa todennäköisesti huomisen aikana töihin sairauslomaltaan. Vanhasella todettiin tiistaina jalan pintalaskimotukos. Hänen paluunsa töihin varmistuu kuitenkin lopullisesti vasta huomenna.

KUUSANKOSKEN liikekeskuksen tuhopoltosta epäillyt kaksi lahtelaismiestä on vangittu Kouluvolan käräjäoikeudessa. Heitä epäillään joko törkeästä tuhotyöstä tai törkeästä vahingonteosta. Tuli tuhosi liikekeskuksen maanantaina. Poliisi on saanut paljon tapaukseen liittyviä vihjeitä.

TSHETSHEENIEN internetsivujen suomalainen ylläpitäjä aikoo avata sivut uudelleen. Mikaela Storsjö sulki sivut puolitoista viikkoa sitten Supon kanssa keskusteltuaan. Sivut ehtivät herättää pahennusta niin Suomen kuin Venäjänkin johdossa.

TUOTETURVALLISUUTTA parannetaan kuntien tekemillä valvontasuunnitelmilla. Kuluttajavirasto on tehnyt kunnille asiasta ohjeet. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan päävastuu tuotteiden ja palveluiden turvallisuudesta on kuitenkin maahantuojilla, myyjillä ja palveluntarjoajilla.

PORISSA Suomen Kuitulevyn tehtaalla syttyi aamupäivällä tulipalo. Palo saatiin nopeasti hallintaan eikä se aiheuttanut henkilövahinkoja.

KUNTAVAALIEN äänestysprosentti voi nousta edellisvaaleista. Helsingin Sanomien kyselyn mukaan täysin varmoja äänestäjiä on 66 % kansasta. Lukema on noussut selvästi elokuusta. Nuoria äänestämien sen sijaan ei kiinnosta.

KAINUUN pienet lukiot pyritään pelastamaan etäopetuksen ja tietotekniikan avulla. Lukioiden mukaan ainereaaliuudistus olisi tuhonnut koulujen talouden ilman uutta yhteistyömallia. Hanke on osa Kainuun hallintokokeilua.

Lue seuraavaksi