1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Virkkunen: Vaalimainonta vilkasta

Valtuustoehdokkaiden ja puolueiden lehtimainonta on ollut kuntavaalien alla erittäin vilkasta. TV1:n Lauantaiseurassa vierailleen Helsingin Sanomien päätoimittajan Janne Virkkusen mukaan ilmoitusten määrä on kasvanut viime vaaleista 20 - 30 prosenttia.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Itse kuntavaalikampanja on Virkkusen mukaan pettymys vaisuutensa takia. Hän perääkin keinoja saada kunnallispolitiikka lähemmäs kansaa.

Valtakunnanpolitiikkaan ei vaaleilla Virkkusen mukaan ole vaikutusta, sillä puolueiden kannatusluvut eivät ole merkittävästi muuttumassa.

Matkalla Natoon Päätoimittaja Virkkunen on pettynyt hallituksen hampaattomiin lausuntoihin Suomen Nato-jäsenyydestä. Hänen mukaansa Suomi on jo liittoutunut maa EU:n jäsenenä, ja siitä on vain lyhyt askel Natoon.

Virkkunen ei ymmärrä kenraali Gustav Hägglundin lausuntoa, että Natosta puhuminen on turhaa, koska valtaosa kansasta vastustaa jäsenyyttä. Vastustus ei tee Virkkusen mukaan jotain kysymystä aiheeksi, josta ei voi keskustella.

Helsingin Sanomien päätoimittajan mukaan Suomi potkii Nato-kysymyksessä vääjäämätöntä asiaa vastaan. Suomesta tulee Naton jäsen, vaikka se voi vielä vaatiakin pitkän prosessin, hän arvioi.

YLE24

Lue seuraavaksi