Kotimaa lyhyesti su 24.10.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

HANGOSSA havaittiin tänään Suomen ensimmäinen vaaleakiitäjä. Linnun havaitsivat iltapäivällä Hangon lintuasemalla työskennelleet lintuharrastajat. Vaaleakiitäjä on jo toinen tänä viikonloppuna tavattu harvinaisuus: eilen Kokkolassa havaittiin amurinuunilintu, joka on tavattu Euroopassa vain kaksi kertaa aiemmin.

KEMIANLIITON pääsihteeri Seppo Wikström pitää liittokierrosta paljon todennäköisempänä kuin keskitettyä työmarkkinaratkaisua. Kemianliitolle käy hänen mukaansa kumpi vain. Liiton pääluottamuspäivillä puhunut Wikström syyttää työnantajapuolta tahdosta murtaa koko tulopoliittinen mekanismi.

Tänään alkavan KIRKON VASTUUVIIKON teemana on Ei kaupan - Inte till salu. Aiheella on tarkoitus muistuttaa, että peruspalvelut eivät ole kaupan ja kaikilla pitää olla oikeus veteen, terveydenhuoltoon ja peruskoulutukseen. Vastuuviikolla järjestetään tapahtumia seurakunnissa eri puolilla maata.

RAUHANLIITTO sytyttää tänään, YK:n päivän iltana kello 19 kynttilöistä rakennetun rauhanmerkin eduskuntatalon portaille. Merkki symboloi rauhanomaisten ratkaisujen mahdollisuutta sotien ja konfliktien lopettamisessa.

YLEN ruotsinkielisen radion tuottama kuunnelma Och om vecklare och vägman on voittanut Radio Francen Prix Europa -katselmuksen radiodraamasarjan. Kuunnelman on kirjoittanut Susanne Ringell ja ohjannut Solveig Mattson. Radiodokumentti-sarjassa sai kunniamaininnan Mikko Järvisen kirjoittama ja Satu Härkösen ohjaama Kalasaari.