Pop-uutiset 29.10.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Eppujen levy myynyt jo platinaa Suomirockin jättiläisen Eppu Normaalin uusi albumi Sadan vuoden päästäkin on ylittänyt platinalevyn rajan. Tänään myyntiin tullutta levyä oli ennakkoon toimitettu kauppoihin 26 000 kappaletta. Tämän päivän aikana albumia on myyty jo yli 30 000. Sadan vuoden päästäkin on saanut myönteisen vastaanoton paitsi ostajilta myös kriitikoilta. Eppu Normaalin 13. studiolevy antoi odotuttaa itseään pitkään. Yhtyeen edellinen albumi Studio Etana ilmestyi keväällä 1993. Glampunk-bändi Silver Suomeen Norjalainen glampunkrock-yhtye Silver saapuu Suomeen marraskuussa. Yhtye esiintyy 17.11. Tampereella, 18.11. Helsingissä, 19.11. Jyväskylässä ja 20.11. Turussa. Silverin debyyttialbumi White Diary julkaistiin Suomessa viime toukokuussa. Sisällöltään levy yhdistelee rockia, punkkia ja rajua glamrockia. Tampereen Klubilla Silver nähdään Hybrid Childrenin ja Wastedin kanssa. Helsingin Semifinalissa lavalla ovat myös Deep Insight ja Bad Machine. Jyväskylän Lutakossa Silver lämmittelee Negativea. Turussa Silver soittaa keikan yksin. Snoop Dogg miksaa rokkia Rap-artisti Snoop Dogg tekee rock-aluevaltauksen. Hän miksaa uudelleen The Doorsin Riders on the Storm-kappaleen uutta videopeliä varten. Remix-versio kuullaan pelin lisäksi ainoastaan Need for Speed Undeground 2-kokoelmalla, joka julkaistaan USA:ssa ensi kuussa. Snoop Dogg julkaisee marraskuussa myös uuden soolo-albumin. R&G:The Masterpiece-levyllä vierailee useita huippunimiä mm. Pharell Williams, 50 Cent ja Justin Timberlake. Eminemiltä Bushia kritisoiva video Rap-artisti Eminem kehottaa fanejaan äänestämään Bushin ulos virastaan. Hän on julkaissut internetissä animaatiovideon, joka kritisoi Irakin sotaa. Videolla soivan Mosh-biisin sanoissa hän mm. kehottaa presidenttiä taistelemaan itse omassa sodassaan. Mosh-kappale julkaistaan myös Eminemin tulevalla Encore-albumilla. USA:ssa syytteitä roskapostista Yhdysvalloissa on ensimmäistä kertaa luettu syytteet sähköisen roskapostin lähettämisestä. Eilen julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että syytettynä on 20 nimettömänä toiminutta vastaajaa. Asianomistajina jutussa ovat mm. sähköpostipalvelimet Microsoft ja Yahoo. Hindi-idolia etsitään

Seuraavaa idolia etsitään Intiassa. Tällä viikolla alkaneissa karsinnoissa intialaiset poptähtikokelaat laulavat kisassa hindiksi. Tuomaristossa istuu Bollywood kuuluisuuksia mm. orkesterinjohtaja-säveltäjä Anu Malik. Hän on ilmoittanut olevansa intialainen versio ilkeästä britti-tuomari Simon Cowellista.

Ensimmäinen Indian Idol -voittaja selviää ensi helmikuuhun mennessä. Sarjan tuotantoyhtiö suunnittelee paikallisia Idol-kilpailuversioita myös Singaporeen, Indonesiaan ja Malesiaan.