1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

ulkomaan lyhyet 9.11.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Neuvottelut siitä, minne maailman ensimmäinen YDINFUUSIOREAKTORI tulisi sijoittaa, päättyivät tuloksetta Wienissä. EU:n edustajien mukaan Japani ja Yhdysvallat eivät kuitenkaan enää vastusta tiukasti sen sijoittamista Ranskaan. Myös Venäjä, Kiina ja Etelä-Korea ovat olleet mukana euvotteluissa.

SRI LANKAN pohjois- ja itäosien itsenäistymistä ajava Tamilitiikerit- sissijärjestö on jatkanut riviensä täydentämistä lapsilla lupauksistaan huolimatta, kertoo kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch. Sen mukaan järjestöön on tullut vähintään 3 500 lapsisotilasta, suurin osa pakottamalla, sen jälkeen kun tulitauko astui voimaan vuonna 2002.

RUOTSIN työttömyysaste laski hieman lokakuussa. Työttömyys putosi 4,9 prosenttiin viime vuoden lokakuun 5,0:sta.

USAN:N ulkoministeri Colin Powell sanoo presidentti George Bushin pitävän aggressiivisen ulkopoliittisen linjansa. Powell sanoo Financial Times -lehdessä, ettei Bush muuta kurssia toisella kaudellaan, sillä hän on saanut kansalta valtuutuksen jatkaa politiikkaansa.

BERLIININ MUURIN murtumisesta tulee tiistaina kuluneeksi 15 vuotta. Tapahtumaa juhlitaan Saksassa monin tavoin. Maan liittokanslerin Gerhard Schröderin mukaan päivä on vapauden ja demokratian juhlapäivä. Hän muistuttaa kuitenkin, että Saksojen välillä on yhä monia taloudellisia ja sosiaalisia kuiluja.

Lue seuraavaksi