Lyhyesti 15.11.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

VANTAAN, ESPOON JA KAUNIAISTEN sisäisen joukkoliikenteen lippujen hinnat nousevat ensi vuoden alussa. Vantaalla hinnat nousevat keskimäärin 13 % ja Espoossa sekä Kauniaisissa 4 %. Valtuustot hyväksyivät myös kaupunginhallitusten esitykset Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan ja kuntien yhteistyösopimuksesta, joka siirtää kuntien sisäisen liikenteen suunnittelun YTV:n vastuulle.

KIIMINGISSÄ yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja kuorma-auton yhteentörmäyksessä iltapäivällä.

PORIN SINFONIETTAN taloudesta tehdään erityistilintarkastus. Tarkastus koskee ajanjaksoa 1.1.2003 - 30.9.2004. Kesällä selvisi, että Sinfonietta oli ylittänyt tämän vuoden budjetin 300 000 eurolla.

Opetushallitus on julkaissut koulujen LATINAN opetukseen uudet oppikirjat, jotka korvaavat vuoden 2006 syksyyn mennessä vanhat, lähes 30 vuotta opetuskäytössä olleet kirjasarjat. Salve!- ja Clavis Latina -kirjat on tarkoitettu peruskoulujen ja lukioiden käyttöön.

Harvinaisen paha KELIRIKKO heikentää sorateiden kuntoa Savo-Karjalan tiepiirin alueella Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Syynä ovat syyssateet ja poikkeuksellisen sateinen kesä. Jos sää jatkuu sateisena ja pakkaset viipyvät, tilanne voi pahentua entisestään.

MIELENTERVEYSVIIKOLLA kehotetaan muistamaan lähimmäisiä. Mielenterveyden keskusliiton mukaan jo kuunteleminen ja läsnäolo auttavat kuntoutujia. Vuodessa noin 30 000 suomalaista on psykiatrisessa sairaalahoidossa ja 4000 - 5000 erilaisissa kuntoutus- ja hoitokodeissa

EU:N TAISTELUJOUKKOJEN operaatioista päättäminen on koko eduskunnan asia, sanoo Vasemmistoliiton pj. Suvi-Anne Siimes. Siimes hyväksyy maailman kriisipesäkkesiin viimeisenä keinona lähetettävät joukot, mutta asian käsittely vain eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa ei hänestä riitä.