1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

kOTIMAA LYHYT 26.11.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

POHJALAISET viljelijät vaativat Suomen hallitusta haastamaan EU-komission EY-tuomioistuimeen maatalouden 141-artiklan väärästä tulkinnasta. Viljelijöiden ja heitä tukevan EU-parlamentaarikon Esko Seppäsen mukaan Suomen EU-neuvotteluissa ei sovittu tukien alentamisesta.

TYÖTTÖMYYSPÄIVÄRAHAA maksettiin v. 2001 aiheettomasti noin 700 000 euroa, kertoo Vakuutusvalvonnan selvitys. Väärin perustein päivärahaa maksettiin noin sadassa tapauksessa. Työttömyyskassat maksavat työttömyysetuuksia vuosittain yhteensä noin 1,6 miljardia euroa.

KAARINAN Piispanristillä on palanut autokorjaamo ja -maalaamo. Palo syttyi autokorjaamossa puoli kahden aikoihin. Palo on todennäköisesti saanut alkunsa korjaamon tuotantotiloista. Kukaan ei ole loukkaantunut palossa.

VUODEN PSYKOLOGIKSI on valittu psykologian tohtori Lilli Sundvik. Hän on perehtynyt erityisesti työ- ja organisaatiopsykologiaan. Tunnustuksen myöntää Suomen Psykologiliitto.

Uumajan edustalla karilla oleva CASINO EXPRESS -alus yritetään irrottaa vasta ensi viikolla, koska vesi on laskenut. RG Line jatkaa tiistaista lähtien Vaasan ja Uumajan välistä liikennöintiä M/S Aland-aluksella.

EDUSKUNTA on hyväksynyt valtion tämän vuoden kolmannen lisäbudjetin. Opposition muutosehdotukset kaatuivat kaikki äänestyksissä. Budjetti tuo lisärahaa mm. viime kesän rankkasateiden aiheuttamien vahinkojen korvaamiseen.

SDP:N PUHEENJOHTAJAN Paavo Lipposen mukaan Suomen on mietittävä suhteitaan USA:han ja Natoon. Suomen Kuvalehden kolumnissaan Lipponen sanoo, että Suomen tulisi yhdessä Ruotsin kanssa tehdä aloitteita Nato-suhteemme vahvistamiseksi. Suomen pitäisi myös päästä Naton piirissä käytävään poliittiseen keskusteluun.

HELSINGIN Tattarisuolla on tuhoutunut tulipalossa noin 300 neliön teollisuushalli. Yksi ihminen loukkaantui lievästi pelastautuessaan hallista. Korjaamokäytössä olleessa hallissa oli toistakymmentä autoa, jotka kaikki paloivat.

SISÄASIANHALLINNON talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus perustetaan Joensuuhun. Palvelukeskuksen on arvioitu työllistävän noin sata henkilöä.

SUOMALAISISTA YLIOPISTOISTA vain Helsingin yliopisto ja Otaniemen Teknillinen korkeakoulu mahtuvat 200 maailman parhaan yliopiston listalle. Brittiläisen vertailun kärkisijat menivät amerikkalaisille Harvardin ja Berkeleyn yliopistoille.

Perjantaina vietettiin valtakunnallista ÄLÄ OSTA MITÄÄN -päivää. Tapahtuman järjestämisessä mukana olevan Luontoliiton mukaan kulutuslakolla halutaan herätellä ihmiset pohtimaan kulutustottumustensa syitä ja seurauksia.

Ruotsin puolustusvoimilla lainassa olleet SISU-KULJETUSPANSSARIAJONEUVOT saattavat hidastaa liikennettä Turun ja Hämeenlinnan välillä aamupäivän aikana. 25 ajoneuvon saattue pyrkii etenemään normaalin liikennevirran mukana.

Hintaluokaltaan edullisimmat ECONOMY-PAKETIT kannattaa jättää postiin ensi viikon keskiviikkoon eli 1. joulukuuta mennessä, jotta ne ehtivät Euroopan ulkopuolisiin maihin. Priority-paketit puolestaan on postitettava kaukomaille viimeistään perjantaina 10. joulukuuta.

Lue seuraavaksi