Pop-uutiset 26.11

Salatut elämät tekee tv-historiaa Kotimainen tv-draama Salatut elämät tekee tänään suomalaista tv-historiaa. Kuusi vuotta esitetyn sarjan tuhannes jakso nähdään tänään. Tv-katselun mittaritutkimuksen mukaan Salatuilla elämillä on miljoona katsojaa ja se on katsojaluvuilla mitattuna television suosituin ohjelma. Vastaavan tuottajan Stiina Laakson mukaan suosion salaisuus on se, että alun perin on osattu valita oikea tiimi tekemään oikeanlaista käsikirjoitusta, näyttelijät suorittamaan roolejaan ja tiimi toteuttamaan kokonaisuutta sellaiseksi kuin se ruudussa näyttäytyy. Tutut hahmot ja tarinat, päivittäinen näkyvyys ja päivittäisissä keskusteluissa mukana olo ovat myös vahvoja suosioon vaikuttavia tekijöitä. Kriitikot tyrmäävät Aleksanteri-leffan Yhdysvalloissa toissa päivänä ensi-iltaan tullut Aleksanteri-elokuva on saanut kriitikoilta murska-arvostelut. Mm. The New York Times -lehden mukaan tarinan käsikirjoitus on lapsellinen, juoni sekava ja roolisuoritukset ovat shokeeraavan rytmittömiä. Ainoastaan filmin taistelukohtaukset ja historialliset entisöinnit ovat saaneet kiitosta. Elokuvan puolesta on kuitenkin puhunut mm. kirjailija Gore Vidal, jonka mukaan se rikkoo rajoja avoimella biseksuaalisuuden kuvauksella. Baywatch valittu huonoimmaksi

Britannian tv-johtajat ovat äänestäneet hengenpelastajista kertovan yhdysvaltalaisen Baywatchin kaikkien aikojen huonoimmaksi ulkomaiseksi tv-sarjaksi. Pamela Anderssonista ja David Hasselhoffista tunnettu Baywatch oli suosionsa huipulla 90-luvulla, jolloin sarjaa seurasi noin miljardi ihmistä 140 maassa.

Toiseksi huonoimmaksi ulkomaiseksi sarjaksi tv-johtajat äänestivät myös yhdysvaltalaisen The Anna Nicole Smith -show'n. Parhaimmaksi tuontisarjaksi valittiin puolestaan The Simpsons -animaatio.