Ulkomaat lyhyesti to 2.12.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

ENGLANNIN KANAALIN lauttaliikenne on ollut tänään pysähdyksissä lakkoilevien ranskalaiskalastajien estettyä lauttaliikenteen Englannin Doverin ja Ranskan Calais'n välillä. Myös Dunkirkin satama on ollut tukoksissa. Liikenne palannee normaaliksi aamun tunteina.

USA:n uudeksi maatalousasioista vastaavaksi ministeriksi on tulossa Nebraskan kuvernööri Mike Johanns. Presidentti George W. Bushin vanhasta 15 ministerin hallituksesta 7 on uusia.

EUROOPAN UNIONI purkanee asevientikiellon Kiinaan ensi vuonna. EU:n ulkopoliittisen johdon mukaan kiellolle ei enää ole perusteita. Ennen lopullista päätöstä EU odottaa Kiinalta mm. parannuksia ihmisoikeusasioissa.

FILIPPIINIEN viikonvaihteen ja tämänviikkoisten tulvien ja maanvyöryjen seurauksena on kuollut tai kateissa yli tuhat ihmistä, maan armeija kertoo. Jo aiemmin oli vahvistettu yli 300 ihmisen saaneen surmansa.

Hollannin kuningattaren Beatrixin isä PRINSSI BERNHARD on kuollut. Saksalaissyntyinen Bernhard menehtyi keskiviikkona 93-vuotiaana sairaalassa, johon hänet oli viety aiemmin päivällä. Prinssi kärsi keuhkovaivoista ja hänellä oli kaksi kasvainta.

Espanjalaistaiteilija PABLO PICASSON teos Frugal Meal, Vaatimaton ateria, on rikkonut ennätyksen huutokaupassa Lontoossa. Koskaan aiemmin kaiverruksesta ei ole maksettu yhtä suurta rahasummaa, 885 000 euroa. Vuonna 1904 valmistunut etsaus on Picasson sinisen kauden tuotantoa.

Pohjoismaisissa yrityksissä on eniten NAISIA JOHTOTEHTÄVISSÄ. Norjalainen tutkimus osoittaa, että 500 suurimman yrityksen johtokuntien jäsenistä oli naisia 16,5 prosenttia. Eniten naisia oli johtokunnissa Norjassa, 21,6 prosenttia. Suomessa vastaava prosenttiluku oli 13,5. Luku on sama kuin Yhdysvalloissa. Britanniassa osuus on 12 prosenttia.