1. yle.fi
  2. Uutiset

Ulkomaat lyhyesti 27.12.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

SOMALIAN rannikolla hyökyaallot ovat surmanneet satoja ihmisiä, sanoo Somalian presidentin edustaja. Hänen mukaansa vesimassat tuhosivat kokonaisia kyliä.

Talvimyrskyt koettelevat ITALIAA. Venetsian historiallisen keskustan jalkakäytävät ovat tulvan vallassa, suuret aallot ovat rikkoneet ikkunoita Napolin rantakaduilla ja Rooman Leonardo da Vincin lentokentän kolmesta kiitotiestä on kaksi suljettu.

RUOTSIN ulkoministeriöstä arvioidaan, että mahdollisesti kymmeniä ruotsalaisia on saattanut kuolla ja satoja ehkä loukkaantua Kaakkois-Aasian hyökyaalloissa. Tarkkoja tietoja ei vielä ole. Ministeriön mukaan alueella on ollut n. 20 000 ruotsalaista joulunvietossa. Kymmenen NORJALAISEN uskotaan menehtyneen Aasian järistysalueilla, kertoo Norjan ulkoministeriö. 8 sai surmansa Thaimaassa ja 2 Sri Lankassa. Noin 2 000 - 3 000 norjalaisen uskotaan lomailleen Thaimaassa jouluna. Norja on luvannut 1,5 Me hätäapua Sri Lankaan.

IRAKISSA ainakin 13 ihmistä on kuollut ja yli 50 loukkaantunut autopommin räjähdettyä korkea-arvoisen shiiajohtajan toimiston edustalla Bagdadissa. Abdel Aziz al-Hakim selvisi itse vahingoittumattomana.

IRAKIN johtava sunnimuslimien puolue vetäytyy tammikuun lopun vaaleista. Irakin islamilaisen puolueen johtajan Mohsen Abdel Hamidin mukaan osallistumiselle vaadittavat olosuhteet eivät ole täyttyneet. Puolue ei kuitenkaan kehota boikotoimaan vaaleja.

ETYJIN mukaan Uzbekistanin eiliset parlamenttivaalit eivät täyttäneet demokraattisten vaalien kriteerejä. Vaaleihin osallistui vain presidentti Islam Karimovia tukevia puolueita.

Lue seuraavaksi