Talous lyhyesti 2.3.

EU-komissio on näyttänyt vihreää valoa 1,5 miljardin euron elvytyshankkeelle RANSKAN VALTION RAUTATEIDEN SNCF:n tavaraliikenteestä vastaavan osan nostamiseksi kuiville talousahdingostaan. Ranskan valtio maksaa tuesta 3 vuoden aikana 800 Me ja loput tulee SNCF:ltä. Ehtona on rautateiden rahtiliikenteen avaaminen kilpailulle.

NOKIAN osuus maailman matkapuhelinmarkkinoista laski loka-joulukuussa 33,0 prosenttiin vuotta aiemmasta 34,7 prosentista, tutkimuslaitos Gartner arvioi. Heinä-syyskuusta Nokian osuus kuitenkin nousi. Motorola taas ohitti Samsungin maailman toiseksi suurimpana valmistajana 16,3 prosentin osuudella.

Valtion alkoholijuomayhtiö ALTIAN tulos oli viime vuonna 63,3 miljoonaa euroa, kun vuonna 2003 se oli 24,2 miljoonaa euroa. Liikevaihto nousi 18 prosentilla 218,3 miljoonaan euroon. Pääjohtaja Veikko Kasurisen mukaan tulos oli "hyvää parempi". Tulos oli suurelta osin Finlandia Vodkan myynnin ansiota. SUOMEN SPAR -konsernin liikevaihto supistui tammi-helmikuussa liki kahdeksan prosenttia vuoden takaisesta. Sitä kertyi nyt 79,7 miljoonaa euroa, kun vertailukaudella liikevaihto oli 86,5 miljoonaa euroa.