1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotimaa lyhyesti 4.3.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

POHJAVEDEN PINTA oli helmikuun lopussa lähes koko maassa ajankohdan keskiarvoa ylempänä. Vielä vuosi sitten pohjavedet olivat paikoin jopa kolme metriä keskimääräistä alempana. Tilanteen ovat pelastaneet viime vuoden runsaat sateet sekä talven vähäinen routakerros.

Vaimonsa pahoinpitelystä tuomittu VIHDIN KIRKKOHERRA Pertti Sistonen haluaa erota virastaan. Hän on jättänyt eroanomuksen Espoon tuomiokapituliin, joka käsittelee pyyntöä kokouksessaan parin viikon kuluttua.

VIHREÄN LIITON puoluesihteeri Ari Heikkinen saa haastajan toukokuun puoluekokouksessa. Puoluesihteerin paikkaa tavoittelee myös puolueen hallituksen jäsen, espoolainen sosiaalipsykologi Eeva Honkanummi, 41. Häntä tukee vihreiden naisjärjestö.

Kahdeksan AASIAN TSUNAMIKATASTROFISSA kuollutta suomalaista tuodaan perjantaina Suomeen. Aiemmin on tuotu 67 alustavasti suomalaiseksi tunnistettua vainajaa.

Suomessa on pyydystetty uusi kalalaji, MUSTAKITATOKKO. Noin 20 cm pitkä ja 100 g painava kala pyydystettiin Kaarinassa viikko sitten. Mustakitatokko on peräisin Mustaltamereltä.

Elintarvikeviraston mukaan VUOSAAREN satama-alueelta rakennustöiden aikana pyydettyä kalaa ei kannata syödä. Alueella kannattaa viraston mukaan välttää kalastusta ruoppauksen aikana ja ehkä siihen asti, kunnes tinapitoisuuksista saadaan uutta mittaustietoa.

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITON hallituksen pj. Christoffer Taxell patistaa suomalaisia töihin huonollakin palkalla. Hän uskoo, että muuten pitkäaikaistyöttömyys jatkuu ja hyvinvointiyhteiskunta murenee. Taxell sanoo Etelä-Suomen Sanomissa ja Satakunnan Kansassa, että muissa EU-maissa ei ole yhtä suurta eroa koulutetun ja kouluttamattoman väen työllisyydessä kuin Suomessa.

Suomalaisviranomaiset aikovat kannella Ruotsin NUUSKAN MYYNNISTÄ EU:n komissiolle. Ruotsin viranomaiset eivät suostu toimiin internetissä nuuskaa suomeksi markkinoivaa yritystä vastaan, kertoo Kaleva-lehti.

Alue- ja kuntaministeri HANNES MANNINEN arvostelee kuntia liian vähäisestä asuntotuotannosta. Manninen sanoo Taloussanomissa, että asuntotuotanto on kuntien tärkein tehtävä, mutta vain alle puolella on oma asunto-ohjelma.

Lue seuraavaksi