1. yle.fi
  2. Uutiset

Ulkomaat lyhyesti 8.3.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

USA:N entinen presidentti Bill Clinton joutuu jälleen sydänleikkaukseen. Hänelle tehtiin ohitusleikkaus syksyllä. Nyt tarkoituksena on poistaa nestettä ja arpikudosta.

ITALIAN poliisi sanoo tehneensä lopun San Lorenzon merkittävästä mafiaryhmästä. Laajoissa ratsioissa Palermossa Sisiliassa pidätettiin 84 ihmistä, joita epäillään mm. sieppauksista.

MONAKON ruhtinas Rainier III on joutunut sairaalaan hengityselintulehduksen takia. 82-vuotias ruhtinas on jo pitkään kärsinut myös sydänvaivoista.

VIETNAMISSA on paljastunut seitsemän uutta tapausta, joissa lintuinluenssa on tarttunut ihmiseen, kertoo WHO. Mekongin suistosta joulukuussa alkanut epidemia on vaatinut 45 kuolonuhria.

NORJAN ulkomaalaisviranomaiset ovat vahvistaneet terrorismiyhteyksistä epäillyn kurdijohtaja mullah Krekarin karkotuspäätöksen. Krekar aikoo valittaa päätöksestä. Hän on asunut Norjassa pakolaisena vuodesta 1991. Pohjois-Irakilainen Krekar on radikaalin Ansar al-Islam -järjestön perustaja.

KIINASSA 22 ihmistä on kuollut bussin syöksyttyä rotkoon Jianxin maakunnassa. Kiinan liikenneturmaluvut ovat maailman pahimpia. Noin 300 ihmistä saa surmansa päivittäin.

KOILLIS-AUSTRALIAA lähestyy voimakas pyörremyrsky, joka on puhaltanut paikoin jopa 290 km/h. Säätieteilijät varoittavat Ingrid-myrskyn voivan saavuttaa mantereen kahden vuorokauden kuluessa. Viranomaiset ovat kehottaneet asukkaita varautumaan myrskyn tuloon mm. laudoittamalla ikkunoita.

KYPROKSEN TURKKILAISOSAN pääministeri Mehmet Ali Talat kertoo asettuvansa ehdolle presidentinvaaleissa, jotka järjestetään alueella 17. huhtikuuta. Talat kannattaa turkkilais- ja kreikkalaisosien yhdistymistä sekä EU-jäsenyyttä.

GUANTANAMON sotilastukikohdassa terrorismiepäilyjen vuoksi pidätettynä olleet loput kolme Ranskan kansalaista on palautettu kotimaahansa. Heidän kuulustelujaan jatketaan yhä Ranskassa. Guantanamossa on yhä noin 540 vankia.

DOMINIKAANISESSA tasavallassa eilen sattunut vankilapalo on vaatinut jo ainakin 133 kuollutta vankia. Noin 25 ihmistä loukkaantui. Vanginvartijoiden mukaan palo alkoi jengitappelun yhteydessä. Poliisi tutkii palon syytä.

Lue seuraavaksi