Lyhyesti 11.3.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

KAHDEN RAKENNUSASENTAJAN kuolemaan torstaina Helsingissä johtanut työtapaturma johtui virheellisesti kootusta rakennushissistä. Kaksi hissiä koonnutta miestä kuoli Helsingin Runeberginkadulla, kun hissi romahti ja miehet putosivat kadulle kymmenen metrin korkeudesta.

SÄKYLÄSSÄ on noin 30 ihmistä altistunut tetrakloorieteenille vaatetuskorjaamolla. He kärsivät silmien kirvelystä, päänsärystä ja huimauksesta, mutta pääsivät terveysasematarkistuksen jälkeen kotiin. Tetrakloorieteeni on kloorattua hiilivetyä, joka hajoaa ilmassa melko pian. Pitkäaikaisessa altistuksessa aine saattaa vaikuttaa keskushermostoon ja aiheuttaa maksa- ja munuaisvaurioita.

MRSA-bakteerin kantajia löytyi viime vuoden lopulla Suomessa yhä harvemmin. Epidemiasta on puhuttu lähinnä Uudenmaalla ja Pirkanmaalla. MRSA-bakteeri on terveelle ihmiselle jokseenkin vaaraton, mutta leikkauspotilaalle tai heikkokuntoiselle vanhukselle tartunta voi merkitä vaikeasti häädettävää tulehdusta.

KAJAANIN kaupunkialueella liikkuu ilves. Kainuun riistanhoitopiiristä kerrotaan, että eläimestä on havaintoja yö- ja päiväsaikaan ja se on nähty päivälläkin makoilemassa keskustan alueella. City-ilveksen uskotaan aikoneen asettua Kajaaniin jopa pysyvästi. Kaupungin ympäristössä liikkuu tiettävästi usea tupsukorva.

METALLI- JA ELEKTRONIIKKATEOLLISUUDESSA työskentelevien akavalaisten työehtosopimuskiistaan on tehty sovintoehdotus, johon on määrä ottaa kantaa maanantaihin mennessä. SopimuS koskee noin 57 000:ta toimihenkilöä. Jos sopua ei synny, asiantuntija- ja johtotehtävissä toimivat akavalaiset voivat lakollaan pysäyttää teollisuuden keskeisiä toimintoja maaliskuun lopulla. NESTLÉ on vetänyt markkinoilta yhden tuotantoerän Nestlé Bona Lasten kaurapuuroa, koska siihen oli annosteltu liikaa vitamiineja. Erän numero näkyy päivämäärän vieressä ja on 43071401L3. Helsingin hovioikeus on tuominnut viisi henkilöä vankeuteen LOMAOSAKEPETOKSISTA. Tuomituista kaksi sai ehdollisen tuomion. Huijauksen uhreja on ollut yli sata. Suurin osa on eläkeläisiä, joille myytiin tekaistuja lomaosakkeita Espanjasta. Kansanedustaja IRINA KROHN aikoo asettua ehdolle vihreiden puheenjohtajaksi. Hän sanoo Vihreä Lanka -lehdessä pitävänsä hyvänä, että tarjolla on useita ehdokkaita. Nykyisen puheenjohtajan Osmo Soininvaaran haastajaksi odotetaan vielä ainakin kansanedustaja Tarja Cronbergia. Valinta tehdään vihreiden toukokuun puoluekokouksessa. KOSMETIIKKATUOTTEIDEN uudet merkintävaatimukset ovat tulleet voimaan. Uusi laki vaatii puhdistusaineisiin ja meikkeihin entistä tarkempia tietoja tuotteiden koostumuksesta. Nyt aineosaluetteloon on merkittävä esim. yleisimmät allergiaa aiheuttavat hajusteet. SYÖPÄJÄRJESTÖJEN kahden päivän lipaskeräys on alkanut aamulla. Hyvä ajatus -suurkeräyksen kerääjät tunnistaa vihreästä keräysnauhasta ja lippaasta.