Kotimaa lyhyesti 14.3.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

VANTAAN ILOLAN KOULUN luokkahuoneita sisältänyt lisärakennus on vaurioitunut tulipalossa illalla. Palo on saattanut saada alkunsa lasten tulitikkuleikistä.

AJONEUVORIKOLLISUUDEN torjuntaa pohtinut työryhmä esittää rekisteritunnuksen automaattisia lukulaitteita liikkuvan poliisin ajoneuvoihin ja tielaitoksen kamerajärjestelmään. Laitteiden avulla varastetut autot voitaisiin seuloa liikenteestä.

HYRYNSALMELLA syttyi päivällä tulipalo palvelutalo Mäntylässä. Kainuun hätäkeskuksen mukaan yksi talon miesasukas on saanut palossa surmansa.

SUOLISTOSYÖPIEN seulontaohjelma laajenee tänä vuonna yli 90 kuntaan. Ohjelma alkoi syyskuussa 22 kunnassa. Kutsun saaneista on seulontoihin osallistunut 75 prosenttia. Heistä noin kaksi prosenttia on ohjattu jatkotutkimuksiin.

FEMINISTIPUOLUEEN perustamista tukee lähes 30 prosenttia suomalaisista, käy ilmi Iltalehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Vastaajista 65 prosenttia taas ilmoitti vastustavansa hanketta. Eniten tukea hanke saa vihreiden ja vasemmistoliiton suunnalta.

YLIOPPILASTUTKINNON kirjalliset kokeet alkavat maanantaina. Ensimmäisenä vuorossa on äidinkielen aineistokoe. Kokeeseen on ilmoittautunut liki 33 000 kokelasta. Keskiviikkona entistä valinnaisemmat kirjoitukset jatkuvat reaalikokeella.

Tansaniaan kuuluvan SANSIBARIN presidentin Amani Karume vieraili tänään Ahvenanmaalla. Hän tutustui alueen paikallishallintoon. Huomenna Karume puolisoinen ja delegaatioineen vierailee Helsingissä.

VÄHÄRASVAISEN lihan kysyntä on voimakkaassa kasvussa. Etenkin leikkeleissä kuluttajat ovat valmiita maksamaan hieman enemmän tuotteista, joiden rasvapitoisuus on pieni, lihataloista kerrotaan.