1. yle.fi
  2. Uutiset

Ulkomaat lyhyesti 16.3.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

ASTRID LINDGREN -PALKINNON saavat japanilainen kuvittaja Ryoji Arai ja englantilainen kirjailija Philip Pullman. Ruotsin hallituksen myöntämän palkinnon arvo on viisi miljoonaa kruunua eli noin 540 000 euroa. Palkinto luovutetaan Tukholmassa toukokuussa.

TANSKA aikoo rajoittaa itäeurooppalaisten työnhakijoiden määrää maassa. Jatkossa myös toimistojen välittämiltä ulkomaalaisilta vuokratyöntekijöiltä vaadittaneen työ- ja oleskelulupa.

KANADALAINEN tuomioistuin on todennut kaksi intialaissyntyistä sikhimiestä syyttömiksi Air India -lentoyhtiön koneen räjäytykseen Atlantin yllä 1985. Historian tuhoisin siviilikoneen räjäytys vaati 329 uhria. Korkeimman oikeuden tuomari piti todistajia epäluotettavina. Oikeusprosessi alkoi 2003.

LATVIASSA venäläiset ja latvialaiset mielenosoittajat ovat nujakoineet SS-legioonan muistopäivänä Riiassa. Marssiin osallistui SS-veteraaneja ja nuorisojärjestöjen edustajia. Osa venäläisistä vastamielenosoittajista oli pukeutunut keskitysleirivangeiksi.

RUOTSALAIS-AMERIKKALAINEN TUTKIMUS vahvistaa, ettei ruoassa esiintyvä akryyliamidi aiheuta syöpää. Kolmisen vuotta sitten Ruotsin elintarvikevirasto julkaisi kohutun väitteen, jonka mukaan paistetuissa ruoissa esiintyvä akryyliamidi lisäisi syöpää.

TAIWANIN presidentti Chen Shui-bian on arvostellut Kiinaa alueellisen jännitteen kiristämisestä. Kiina hyväksyi toissapäivänä lain, joka sallii voimankäytön Taiwania vastaan, jos se julistautuu itsenäiseksi. Chen kehottaa taiwanilaisia osallistumaan mielenosoitukseen ensi viikolla.

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin postitoimistoista ei ole testeissä löytynyt PERNARUTTOA. Kaksi postitoimistoa evakuoitiin toissapäivänä pernaruttohälytyksen vuoksi.

Lue seuraavaksi