1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ulkomaat lyhyet 27.3.

ANGOLAN marburg-virusepidemiaan kuolleiden määrä on noussyt 121:een. Marburg on ebolaa muistuttava verenvuototauti.

Egyptiläinen MOHAMMED EID DABOUS on tuomittu elinkautiseen presidentti Hosni Mubarakin murhan suunnittelusta. Egyptissä elinkautinen merkitsee käytännössä 25 vuotta. Lisäksi Dabous sai kymmenen vuotta vankeutta salaisten tietojen vuotamisesta Iranille.

MONACON ruhtinas Rainier III:n tila on vakiintunut, hovin tiedote kertoo. Tehohoidossa oleva Rainier on tajuissaan ja hengittää omin voimin.

RANSKALAINEN Maud Fontenoy on ensimmäisenä naisena ylittänyt Tyynenmeren soutaen. Matka vei 73 vuorokautta. Jo aiemmin hän on soutanut yli Pohjois-Atlantin.

ESPANJASSA korkein oikeus on estänyt radikaalin baskipuolueen osallistumisen huhtikuisiin aluevaaleihin. Oikeuden mukaan Aukera Guztiak on sidoksissa sepataristijärjestö Etaan ja sen poliittisena siipenä pidettyyn, kiellettyyn Batasuna-puolueeseen.

TUKHOLMAN SÖDERMALMILLA satakunta Djurgårdenin ja Hammarbyn jalkapallofania otti yhteen myöhään lauantaina baarissa. Kahakassa loukkaantui useita.

FLORIDAN korkein oikeus on hylännyt Terri Chiavon vanhempien hätävetoomuksen USA:ta kuohuttavassa hoitokiistassa. Oikeus ei nähnyt perusteita kumota päätöksiä, joiden nojalla aivovaurion 15 vuotta sitten saanut Schiavo kytkettiin irti elämää keinotekoisesti ylläpitävästä ravintoletkusta.