1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Ulkomaat lyhyesti 29.3.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

KONGON DEMOKRAATTINEN TASAVALTA on asetettu hälytystilaan marburg-viruksen takia. Naapurissa Pohjois-Angolassa yli 120 ihmistä on kuollut ebolan kaltaiseen verenvuototautiin. Kongossa sitä ei ole nyt tavattu, mutta maassa oli epidemia 1998 - 2000.

TURKISSA on nostettu 15:tä ihmistä vastaan syyte viiden ihmisen alkoholimyrkytyskuolemasta. Maaliskuun aikana 24 ihmistä on kuollut saatuaan kaupasta tai ravintolasta myrkyllistä rakia. Poliisin mukaan rikolliset möivät liikkeisiin pulloja, joissa oli varastetut etiketit. Varsinainen valmistaja on vetänyt myynnistä viisi miljoonaa rakipulloa.

NORJAN kuningas Harald V on mennyt sairaalaan sydänleikkausta varten. Tukkeutunut versuoni on määrä avata perjantaina. Leikkauksen jälkeen Harald tarvitsee kahden kuukauden sairasloman, jonka ajan kruununprinssi Haakon toimii isänsä sijaisena.

ETELÄ-AFGANISTANISSA ainakin kuusi ihmistä on kuollut aamulla, kun Bandi Sultanin pato murtui Ghaznin maakunnassa. Tulvavedet levisivät laajalle alueelle ja huuhtoivat mukanaan satoja taloja, liikkeitä, teitä ja ajoneuvoja. Tulvat ovat tappaneet jo noin 200 ihmistä Afganistanissa viime viikkoina.

UNKARIN pitkäaikainen presidentti Pal Losonczi on kuollut 85-vuotiaana. Losonczi nousi presidentiksi 1967 ja hoiti virkaa 20 vuotta.

VIETNAMISSA viisihenkinen perhe on sairastunut lintuinfluenssaan, kertovat maan viranomaiset. Perhe asuu siipikarjatilalla Vietnamin pohjoisosassa. Tauti on vuoden 2003 joulukuun jälkeen vaatinut ainakin 48 ihmisen hengen.

SUDAN on pidättänyt ensimmäistä kertaa sotilaitaan ja turvallisuusjoukkojensa jäseniä Darfurin alueen julmuuksista. Oikeusministerin mukaan Sudan on pidättänyt 15 siviilien surmista ja raiskauksista epäiltyä.