Kotim. lyh. 31.3.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

PAPERITEOLLISUUDEN tes-neuvotteluja pyritään jatkamaan ilman uusia painostustoimia. Peperiliiton ja Metsäteollisuuden johto keskustelivat tilanteesta aamulla, eikä esteitä neuvottelujen jatkamiselle löytynyt. Paperiliitto aloitti eilen ylityökiellon neuvotteluja vauhdittaakseen.

JYVÄSKYLÄSSÄ poliisi on pidättänyt useita henkilöitä epäiltynä rahanväärennyksestä ja väärien 50 euron seteleiden levittämisestä. Tekijät ovat paikallisia. Poliisille on palautettu seudulla toistakymmentä väärä seteliä.

KÄPYLÄN urheilupuistosta Helsingissä on löydetty räjähtämätön neuvostoliittolainen lentopommi. Neljän metrin syvyydessä oleva pommi paikannettiin kaikuluotaimella. Pommi aiotaan purkaa toukokuussa. Alueen asukkaille tiedotetaan operaatiosta erikseen.

HELSINGIN YDINKESKUSTASSA tehtiin torstaiaamuna aseellinen ryöstö jalokiviliikkeeseen. Kolme aseistaunutta miestä rikkoi vitriinejä Lindroosin kultakaupassa Aleksanterinkadulla ja pakeni saaliin kanssa. Poliisi kertoo ottaneensa kiinni kolme ilmeisesti virolaista miestä.

KULTA-, HOPEA- JA PLATINATUOTTEIDEN leimoja on uudistettu. Rekisteröidyn nimileiman voi jatkossa korvata tarkastuslaitoksen leima, kertoo Turvatekniikan keskus. Tämä helpottaa alan pienyrityksiä. Tarkastusleimassa on kruunu sydämen muotoisella pohjalla.

Sisäministeriö aikoo suositella Helsingin yliopiston almanakkatoimistolle kirjalija MINNA CANTHIN syntymäpäivän liputuksen merkitsemistä kalenteriin. Canthin syntymäpäivä 19.3. on jo suosittu liputuspäivä, mutta vasta kalenterimerkintä johtaa liputuspäivien yleistymiseen.