1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 4.4.

ULKOMINISTERIÖ varoittaa matkaajia Angolassa esiintyvästä tappavasta Marburg-viruksesta. Ainakin 150 on kuollut viruksen aiheuttamaan verenvuototautiin. Marburg kuuluu Ebolan kaltaisiin tuhoisiin viruksiin eikä sitä vastaan ole rokotetta.

HELSINGIN SATAMAN ja MATKUSTAJAVARUSTAMOIDEN 13 vuotta kestänyt vääntö matkustajamaksuista saatiin päätökseen, kun korken hallinto-oikeus (KHO) hylkäsi varustamoiden valituksen. KHO:n päätöksen mukaan Helsingin Sataman perimä 1,68 euron matkustajamaksu on nykyisellään kohtuullinen.

Kevään ensimmäinen HAARAPÄÄSKY on saapunut maahamme. Porissa havaittiin yksi pääsky maanantaina iltapäivällä, kerrotaan BirdLife Suomesta.

Presidentti Tarja Halonen on kutsunut viiden EU-maan PRESIDENTIT epäviralliseen tapaamiseen Suomeen 22.-24. huhtikuuta. Tapaamiseen osallistuvat Halosen lisäksi Saksan, Itävallan, Portugalin, Puolan ja Latvian johtajat. Keskustelujen aiheena on muun muassa globalisaatio.

PAAVIA muistetaan Helsingin Pyhän Henrikin katedraalissa maanantaina kello 17 ruusukkorukouksessa ja Helsingin piispan Jozef Wrobelin pyhässä messussa.

Useita suomalaisia on petetty Internetissä tehdyissä AUTOKAUPOISSA. KRP:n mukaan huijatuksi on joutunut sekä ostajia että myyjiä. KRP arvioi, että petokset ovat järjestäytyneen rikollisuuden tekemiä.

Lakko on pysäyttänyt M-REALIN Äänekosken paperi- ja kartonkitehtaan. Lakko on vastalause yhtiön aikomuksille vähentää tehtaalta 55 työntekijää. Työnseisaukseen osallistuu noin 450 Paperiliiton jäsentä, jotka palaavat työhönsä huomenna. Paperialalla ei ole tällä hetkellä sopimusta, joten työrauhavelvoite ei ole voimassa.

KESÄNOPEUSRAJOITUKSET tulevat voimaan maanantaina ja tiistaina ainakin Turun, Kaakkois-Suomen, Lapin ja Hämeen tiepiireissä.

NOKIALLA Nokian renkaiden tehtaassa parafiiniastian syttyminen aiheutti yöllä vaaratilanteen. Eristeet paloivat säiliön ympäriltä, mutta henkilövahinkoja ei koitunut. Tehtaassa oli kymmeniä ihmisiä töissä.