1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 10.4.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kansanedustaja SIRKKA-LIISA ANTTILAN (kesk.) mielestä Suomen pitäisi pyrkiä muuttamaan EU:n maatalouspolitiikkaa ensi vuonna puheenjohtajuuskaudellaan. Jokioisilla puhuneen Anttilan mukaan EU:n maataloustukiuudistuksilla on heikennetty maatalouden harjoittamisen edellytyksiä pohjoisessa ja keskitetty tuotantoa unionin parhaille tuotantoalueille. Anttilan mielestä tätä ei voi hyväksyä.

RISTIKONRATKONNAN Suomen mestaruus on ratkaistu seitsemännen kerran. Helsingissä käydyn kisan voitti turkulainen Päivi Sailola. Hän selvitti virheittä 69-sanaisen ristikon ajassa 4.26. Ilta-Sanomien ja sanaristikkoseura Sanaseppojen järjestämään kilpaan osallistui yli 3 000 henkilöä. HELSINGIN YLIOPISTON tutkijaryhmä on julkaissut gerbera-kukasta mittavan tietokannan. Kyseessä on tiettävästi laajin julkaistu katsaus kukan perimään. Soveltavan biologian laitoksella tehty tietokanta kattaa yli 8 000 geeniä. NELJÄN VENEILIJÄN seurue harhaili yöllä useita tunteja sumussa Ahvenanmaan saaristossa Maarianhaminan eteläpuolella. Merivartiosto löysi heidät antamalla äänimerkkejä, joiden suunnan veneilijät kertoivat kännykän avulla partiveneelle. HIRVIEN muutto kesälaidunalueille on alkanut. Muuttoliike näkyy maanteillä, joilla ovat sattuneet jo kevään ensimmäiset hirvikolarit. Hirviä liikkuu teillä erityisen runsaasti vielä kevätmuuton jälkeenkin, kun naaraat alkavat ajaa edelliskesän vasojaan liikkeelle toukokuussa. Suomen suurin maanpuolustusjärjestö RESERVILÄISLIITTO juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Juhlavuosi käynnistyi sunnuntaina valtakunnallisella seppeleenlaskulla. Reserviläisliitossa on noin 33 000 jäsentä.

Puolustusministeri SEPPO KÄÄRIÄINEN on matkustanut vierailulle Balkanille. Matkansa aikana Kääriäinen käy Bosnia ja Hertsegovinassa, Kosovossa sekä Makedoniassa. Hän tutustuu alueella toimiviin EU- ja Nato-johtoisiin rauhanturvaoperaatioihin sekä niissä palvelevien suomalaisten rauhanturvajoukkojen toimintaan.

TRADENOMIOPISKELIJAT vaativat ammattikorkeakoulujen aloituspaikkojen vähentämistä. Vuosittain tradenomiopinnot aloittaa lähes 8 000 nuorta, mikä on opiskelijoiden mielestä liian paljon. Suuret koulutusmäärät näkyvät työllistymisvaikeuksina. Tradenomiliiton selvityksen mukaan vain noin puolet valmistuneista onnistuu saamaan koulutustaan vastaavaa työtä.

Lue seuraavaksi