1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyet 19.4.

KEURUULLA yksi ihminen on kuollut ja kolme loukkaantunut kahden henkilöauton yhteentörmäyksessä. Yhden loukkaantuneen vammoja kuvaillaan vakaviksi. Turma sattui tiistaina kello 10:30:n aikaan Ähtärintiellä lähellä Ähtärin kunnan rajaa.

Ympäristöjärjestö GREENPEACE kaatoi tiistaina maa- ja metsätalousministeriön eteen ja rappukäytävään hakkuujätettä. Mielenilmauksella järjestö vastustaa valtion metsien hakkuita Ylä-Lapissa. Greenpeacen mukaan hakkuut vaarantavat alueen luonnon ja porotalouden.

SDP on yhä suurin puolue Suomen Gallupin neljälle suurimmalle puolueelle tekemässä kyselyssä. SDP:n kannatus oli 25,7 %, keskustan 23,4 % ja kokoomuksen 20,9 %. Vasemmistoliittoa kannatti 8,9 %, vihreitä 8,7 %, RKP:ta 4,8 %, kristillisdemokraatteja 3,9 % ja perussuomalaisia 1,6 %.

MAIJA-LIISA LAHTINEN on pyytänyt Helsingin hovioikeutta kumoamaan käräjäoikeuden langettaman vangitsemismääräyksen. Lehtikeisari Urpo Lahtisen leskelle on langetettu kolmen vuoden tuomio törkeästä kavalluksesta, ja hänet on etsintäkuulutettu.

RAHTILAIVA ajoi tiistaiaamuna karille Kristiinankaupungin edustalla. 85-metrisellä kyproslaisella kuivarahtialuksella ei ole todettu vuotoja. Laivan karilta irrotustyöt pyritään aloittamaan keskiviikkoaamuna.

Pääministeri MATTI VANHANEN (kesk.) on matkustanut tiistaina päivän mittaiselle vierailulle Hollantiin. Hän tapaa matkallaan mm. EU-komission varapuheenjohtajan Siim Kallasin.

ULKOMAANKAUPPAMINISTERI Paula Lehtomäki (kesk.) haluaisi palata äitiyslomalta "hyvissä ajoin" ennen EU-puheenjohtajakauden alkamista. Suomi toimii EU:n puheenjohtajana vuoden 2006 heinäkuusta lähtien.