Ulkomaat lyhyesti su 24.4.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

ISRAELIN entinen presidentti Ezer Weizman, 81, on kuollut. Weizman toimi maansa presidenttinä vuosina 1993 - 2000, mutta erosi virastaan lahjusjupakan myötä. Hän oli taustaltaan ilmavoimien upseeri. Ministerinä ollessaan Weizman oli laatimassa vuoden 1979 rauhansopimusta Egyptin kanssa. Hän oli myös ajamassa maltillista suhtautumista palestiinalaisiin.

KIINASSA 69 kaivosmiestä on jäänyt loukkuun hiilikaivokseen tulvan takia. Pelastustyöntekijät eivät ole saaneet miehiin yhteyttä. Turmapaikka sijaitseeKoillis-Kiinassa Jilinin maakunnassa. Virallisten tietojen mukaan Kiinan kaivosonnettomuuksissa kuoli viime vuonna yli 6 000 ihmistä.

AFGANISTANISSA Badakhshanissa on kivitetty hengiltä aviorikoksesta tuo mittu nainen. Mies sai samasta rikoksesta sata raipaniskua. Kivitystuomio oli ensimmäinen, joka pantiin toimeen sitten talibanhallinnon kukistumisen.

IRAKISSA Tikritissä on ainakin seitsemän ihmistä kuollut kahdessa autopommi-iskussa. Kymmeniä haavoittui. Iskujen kohteena olivat jälleen kerran poliisit ja poliisioppilaat.

RANSKASSA on varastettu yli neljä tonnia pomminvalmistuksessa käytettävää natriumkloraatti-kemikaalia, kertoo poliisi. Varkaat saivat kemikaalin haltuunsa Poitiersin kaupungin lähellä sijaitsevasta varastosta. Varkaudesta epäillään baskien ETA-järjestöä.

KREIKAN sotilasviranomaiset ovat pidättäneet 40 maahan laittomasti pyrkinyttä siirtolaista Egeanmerellä. Miehet kertoivat nousseensa laivaan Turkin lähistöllä, mutta heidän kansallisuudestaan ei ole annettu tietoa.

ITÄVALLAN vapauspuolue FPÖ on valinnut johtajakseen Heinz-Christian Strachen aiemmin tässä kuussa eronneen Jörg Heiderin tilalle. Sisäisten eri mielisyyksien takia eronnut Heider on perustanut uuden puolueen.