ulk lyh 27.4.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

NORJASSA 23-vuotias nainen on saanut vankeustuomion miehen raiskauksesta. Mies kertoo heränneensä asunnossaan, jonka jakoi naisen miesystävän kanssa siihen, että nainen harrasti hänen kanssaan suuseksiä. Norjassa tämänkaltainen ei-toivottu sukupuoliyhteys tuomitaan raiskaukseksi.

ITALIAN pääministeri Silvio Berlusconi sai uudelle hallitukselleen keskiviikkona luottamuslauseen parlamentin alahuoneelta äänin 334-240.

VIKTORIAN RISTI on ensi kertaa 40 vuoteen myönnetty elävälle henkilölle. Britannian korkeimman sotilaskunniamerkin sai panssariajoneuvoa kuljettanut sotamies Johnson Beharry, koska hän haavoittuneena ajoi 30 brittisotilasta väijytyksistä turvaan Irakissa viime vuonna.

LIBANONIN parlamenttivaalit järjestetään 29.5. alkaen. Asiasta kertoi pääministeri Najib Mikatin hallitus pian sen jälkeen, kun se oli saanut parlamentilta luottamuslauseen. Uusi hallitus jouduttiin muodostamaan vain vähän ennen vaaleja, kun oppositio painosti edellisen pääministerin Omar Karamin eroamaan.

HONGKONGIN syntyvyys vähenee nopeimmin maailmassa. Alueella syntyy yhtä naista kohden 0,8 lasta, kun määrä vielä 25 vuotta sitten oli kolme. Hongkongin hallitus harkitsee verohelpotuksia ja muita toimia, jotta lapsiluku saataisiin nousuun.

YK:N PÄÄSIHTEERI Kofi Annan ei vahvista Syyrian joukkojen vetäytymistä Libanonista ennen kuin maahan lähetetty asiantuntijaryhmä raportoi tilanteesta. Syyria ilmoitti tiistaina vetäneensä viimeisetkin joukkonsa Libanonista 29 vuoden jälkeen. Syyrian vaikutusvallan todellista hiipumista on vielä vaikea arvioida.

IRAKISSA siepattujen romanialaisten toimittajien sieppaajat ovat lykänneet antamaansa takarajaa panttivankien surmaamiselle keskiviikkoon saakka. Illalla Romanian hallintolähteistä kuitenkin kerrottiin siepattujen olevan edelleen elossa, uutistoimisto AFP uutisoi. Romanialainen toimittajakolmikko siepattiin 28. maaliskuuta. NORJALAISLOHELLE määrätty tulli on astunut voimaan. EU-komission määräämä 16 prosentin rangaistustulli on voimassa puoli vuotta. Komission mukaan Norja vie lohta jopa alle tuotantohintojen. JAPANIN maanantaisen junaturman kuolonuhrien määrä on jo yli 90. Turmapaikan raivaus jatkuu, ja romuttuneiden vaunujen seasta saattaa löytyä vielä lisää kuolleita. 465 loukkaantuneesta osa on kriittisessä tilassa.