Kotimaa lyhyesti 10.5.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

SDP:n puheenjohtajaksi pyrkivä kansanedustaja ARJA ALHO uskoo, että puheenjohtajakisan voittaa ulkoministeri Erkki Tuomioja. Arviotaan hän perustelee puolueväeltä tulleella palautteella. Itse Alho aikoo pysyä mukana puheenjohtajakilvassa loppuun asti, vaikka arvioikin kannatuksensa jäävän melko pieneksi.

Suomeen tulevien VAIHTO-OPPILAIDEN määrä on lisääntynyt selvästi. Korkeakouluihin tuli viime vuonna noin 5 000 ulkomaista opiskelijaa, kun Suomesta muualle lähti noin 4 000 vaihto-oppilasta. Suomeen tulleiden määrä kasvoi edellisvuodesta noin tuhannella. SEKSI on suomalaismiehille erityisen tärkeää. Suomalaismiehistä 70 prosenttia kertoo seksin olevan heille erittäin tai melko tärkeä. Maailmanlaajuisesti miehistä on tätä mieltä noin 50 prosenttia miehistä, kertoo lääketehdas Pfizerin tekemä tutkimus. KUNTALIITON kaksipäiväiset Kuntapäivät ovat käynnistyneet tiistaina Tampereella. Joka neljäs vuosi pidettävään tapahtumaan osallistuu noin 1 500 henkilöä ympäri maan. Päivillä keskustellaan muun muassa hyvinvointipalvelujen järjestämisestä ja rakennemuutosten välttämättömyydestä.

KIRJAN JA RUUSUN PÄIVÄÄ on vietetty jälleen tiistaina. Tällä kertaa teemana oli Lukemisen vapaus! Kirjan ja lukemisen halutaan painottaa kuuluvan kaikille ihmisille. Maailmassa on lähes 900 miljoonaa lukutaidotonta aikuista.