1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 14.5.

PIETARISTA KOTKAAN purjehtiva Kapitan Korsak -katamaraani jäi lauantai-iltana ajelehtimaan toviksi Suomenlahdelle noin 20 kilometrin päähän Kotkasta. Laivan henkilökunnan mukaan syynä oli moottorihäiriö. Moottorit saatiin kuitenkin jälleen käyntiin hieman ennen iltayhdeksää. Neitsytmatkallaan olleella aluksella oli runsaat 40 ihmistä. Merivartiosto seurasi tilannetta. METALLITYÖVÄEN liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa (sd.) vaatii yleissitovan työehtosopimuksen ulottamista myös vuokratyöhön. Hän lupaa esittää asian eteenpäinviemistä SAK:n hallituksessa. Vuokratyövoimasta on Vuorenmaan mielestä tullut "hiipivä reitti työehtojen polkemiseen". LIPERILÄINEN 18-vuotias mies kuoli ja kaksi hänen kyydissään ollutta nuorta miestä loukkaantui ulosajossa lauantaina Liperissä Pohjois-Karjalassa. Tieto turmasta saatiin kolmelta aamuyöllä. Auton kuljettajalla ei ollut ajokorttia. Alkoholin osuutta turmaan tutkitaan. Suomessa oli viime vuonna lähes 750 000 VENETTÄ, kertoo Merenkulkulaitoksen selvitys. Noin kolmannes venekannasta on pieniä moottoriveneitä ja viidennes yli 20-hevosvoimasella moottorilla varustettuja. Purjeveneiden ja kanoottien osuus on kymmenys. Veneily tuo valtiolle ja kunnille 100 miljoonan euron verotulot vuosittain.

NIVELREUMAN lääkehoidon aloittaminen heti oireiden ilmaannuttua säilyttäisi monen potilaan työkyvyn nykyistä paljon kauemmin, kertoo tuore suomalaistutkimus. Työkyvyn parantuminen taas vähentää ennenaikaisesta eläkkeestä aiheutuvia kustannuksia jopa kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Tutkimuksessa seurattiin 162:ta alussa työkykyistä reumapotilasta viiden vuoden ajan.

SPR on laatinut erityisesti lapsille suunnattua turvallisuus- ja ensiapuaineistoa. Opettajan oppaat ja lasten vihkot perehdyttävät ensiaputaitoihin sekä tapaturmien ja vaaratilanteiden välttämiseen. Paketti soveltuu kaikille ala-asteikäisille. Materiaalia on ladattavissa internetistä osoitteesta www.redcross.fi/koulusivut/ea-paketti (siirryt toiseen palveluun).