Kotimaa lyhyesti 22.5.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

BLUE1:N Tukholmasta Turkuun matkalla ollut matkustajalentokone joutui palaamaan sunnuntai-iltana Arlandan lentokentälle, kun koneen matkustamossa havaittiin savua. Koneessa oli 61 matkustajaa. Kone kääntyi takaisin Tukholmaan ollessaan Maarianhaminan kohdalla ja laskeutui Arlandaan kello 18:n jälkeen. Koneesta ei ole löytynyt teknistä vikaa. Matkustajat sijoitettiin toisille lennoille.

YLEISRADION Internet-sivuilla oli sunnuntaina iltapäivällä verkkokatkos, jonka arvioidaan johtuvan Pasilan toimitiloissa Helsingissä sattuneesta sähkökatkoksesta. Hieman ennen kello 14:ää alkanut vika saatiin korjattua kello 17.30:n paikkeilla.

KAUPAT saavat olla auki sunnuntaipäivänä ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Toukokuun aiempina sunnuntaina kaupat ovat pysyneet kiinni vapun, äitienpäivän ja helluntain vuoksi. Sunnuntaikauppa jatkuu elokuun loppuun. Kaupunkikeskustojen ulkopuolella aukiolo on vapaampaa myös muulloin.

MIINALAIVA Pohjanmaa lähtee sunnuntaina koulutuspurjehdukselle. Matkan aikana alus käy Irlannin Corkissa, USA:n Baltimoressa ja Britannian Portsmouthissa. Vuosittain tehtävällä purjehduksella koulutetaan Merisotakoulun kadetteja, Pohjanmaan palkattua sotilashenkilöstöä ja varusmiehiä.