Talous lyhyesti 27.5.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Metsäyhtiö UPM uudistaa metsäosastonsa organisaation ja aloittaa yt-neuvottelut. Organisaatiomuutos ei aiheuta irtisanomisia, mutta vaikuttaa työtehtävien ja työpaikkojen sijaintiin. Neuvottelut koskevat alle 700 toimihenkilöä.

Keittiövälineitä valmistava IITTALA aloittaa yt-neuvottelut Sorsakosken astiatehtaalla Leppävirralla. Maanantaina alkavat yt-neuvottelut koskevat tehtaan 80 työntekijää. Yhtiö suunnittelee supistavansa tehtaan toiminnan kahdesta vuorosta yhteen.

Maailman suurimpiin vakuutusyhtiöihin kuuluva AIG, American International Group ja sen pitkäaikainen pääjohtaja Maurice Greenberg on asetettu syytteeseen epiltyinä petoksesta ja kirjanpidon vääristelystä. Syytteen sai myös yhtiön entinen talousjohtaja.

Suomen Pankin pääjohtajan ERKKI LIIKASEN mukaan suomalaisten tarve eläkesäästämiseen lisääntyy. Liikanen arvelee Taloussanomissa, että suomalaisten on pakko säästää eläkettä vapaaehtoisesti, jos he mielivät säilyttää kulutustottumuksensa; lakisääteisen eläkkeen niukkuus saattaa tulla kansalaisille yllätyksenä.

Helsinkiläinen mainostoimisto CREATOR-GRAY irtisanoo koko henkilökuntansa yt-neuvottelujen seurauksena. Huhtikuussa alkaneiden yt-neuvotteluiden aikana kolmasosa henkilöstöstä ehti jo irtisanoutua ja tehdä työsopimuksen toisaalle. Creator-Gray on menettänyt viimeisen vuoden aikana merkittäviä asiakkaitaan.

Ahvenanmaalaisen CHIPSIN tulos ennen satunnaisia eriä heikkeni tammi-maaliskuussa 4,2 miljoonaan euroon viime vuoden 6,8 miljoonasta eurosta. Chipsin liikevaihto oli 71 miljoonaa euroa, jossa on 3,4 prosenttia laskua viime vuodesta.