Suomi jättää suuren jäljen luontoon

Suomi, Ruotsi, Tanska, Viro, Irlanti ja Ranska jättävät EU-maista suurimman ekologisen jalanjäljen eli kuluttavat rankimmin luonnonvaroja, kertoo WWF:n raportti.

luonto

Ekologisen jalanjäljen koolla tarkoitetaan ihmisten kuluttamien uusiutuvien luonnonvarojen määrää suhteessa niiden uusiutumiskykyyn.

Koko EU:n jalanjälki on 2,2 kertaa suurempi kuin luonnon uusiutumiskyky. EU:ssa on seitsemän prosenttia maailman väestöstä, mutta se vie 17 prosenttia maailman luonnonvaroista.

Suomalaisen keskimääräinen ekologinen jalanjälki on kooltaan 7,0 hehtaaria, mikä on 3,7 kertaa suurempi kuin koko maapallolla keskimäärin.

Suomen osuutta kasvattaa runsas kotimaisen puun ja paperin kulutus. Suomalainen kuluttaa myös runsaasti tuontituotteita, kuten öljyä ja banaaneja.

Hallituksen muodostama kestävän kehityksen toimikunta luovuttaa mietintönsä ympäristöministeri Jan-Erik Enestamille ja kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkariselle 16. kesäkuuta. EU puolestaan pohtii oman kestävän kehityksensä suuntaviivoja huippukokouksessaan.

YLE24 WWF:n tiedote (siirryt toiseen palveluun)