1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 19.6.

KORJATTUJEN VEROEHDOTUSTEN viimeinen palautuspäivä on huomenna. Ehdotukset voi viedä verotoimistoon tai palautuskuoressa postiin. Veroehdotusta ei tarvitse palauttaa, jos siinä ei ole korjattavaa. Verohallitus kuitenkin muistuttaa tarkistamisvelvollisuudesta.

PROVINSSIROCKISSA kävi tänä vuonna järjestäjien mukaan yli 60 000 henkeä. Suosituin päivä oli lauantai, jolloin kävijöitä oli noin 24 000. Festivaalin esiintyjälistalla olivat mm. Nine Inch Nails, Marilyn Manson ja Mars Volta.

LAPPEENRANNASSA on avattu Suomen suurin hiekkalinna. Linnan suojissa järjestetään mm. kesäteatteria lapsille ja aikuisille. Kahden miljoonan hiekka kilon veistoskokonaisuuden teemana on tänä vuonna viidakko. Linnaan pääsee tutustumaan 28.8. saakka.

Pohjoismaissa vietetään tänään LUONNONKUKKIEN PÄIVÄÄ. Tavoitteena on lisätä luonnontuntemusta ja tarjota luontoelämyksiä. Opastettuja ja maksuttomia kukkaretkiä järjestetään 85 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

OPETUSMINISTERI Tuula Haatainen (sd.) on matkustanut kuusipäiväiselle vierailulle Japaniin. Hän tapaa mm. ministerikollegansa ja osallistuu ensi viikolla Japanissa järjestettävään OECD-seminaariin.