Ulkomaat lyhyesti 26.6.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

MOSKOVAN alueella voimakas myrsky on aiheuttanut sähkökatkoksia. Dubnassa Moskovan pohjoispuolella noin 40 000 kaupungin kaikkiaan 60 000 asukkaasta jäi ilman sähköä. Myrskyssä myös loukkaantui yhdeksän ihmistä.

TURKKI ei hyväksy muutoksia EU:n jäsenyysehtoihin. Maan pääministerin mukaan jo sovittuja ehtoja ei ole syytä muuttaa ennen lokakuun neuvotteluja. EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso ehdotti keskiviikkona avointa keskustelua Turkin EU-jäsenyydestä.

JORDANIA ei julkaise Irakin entisen diktaattorin SADDAM HUSSEININ neljättä romaania. Maan hallitus ei halua vaarantaa suhteitaan Irakin uuteen hallintoon. Romaani on ilmeisesti vertauskuvallinen kertomus siionistien ja kristittyjen salaliitosta arabeja ja muslimeja vastaan. Diktaattorin tyttären mukaan Saddam sai teoksen valmiiksi päivää ennen USA:n hyökkäystä Irakiin.

JAPANISSA on havaittu uusi lintuinfluenssatapaus. Vuonna 2003 kymmeniä henkiä tappanutta H5N1-virusta heikompi virustyyppi löydettiin maan itäosassa sijaitsevalta maatilalta, jossa kuoli maalis-toukokuun aikana 430 kanaa.

KENIASSA on myrkylliseen alkoholiin kuolleiden määrä noussut 45:een. Laittomasti valmistettua juomaa nauttineista kymmeniä on yhä sairaalahoidossa. Lääkärit epäilevät juoman sisältäneen myrkyllistä metanolia.

KOLUMBIASSA kuoli ainakin 23 armeijan sotilasta lauantaisissa taisteluissa vasemmistolaisten FARC-sissien kanssa. Yhteenotot sattuivat Ecuadorin ja Venezuelan rajaseuduilla Putumayon sekä Pohjois-Santanderin maakunnissa.