1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Talous lyhyesti 1.7.

Muovituotteita valmistava NYPRO CMS on lopettanut yt-neuvottelunsa tilauskannan kohennuttua. Jos tilanne kehittyy odotetusti, edessä on jopa kymmenien uusien henkilöjen palkkaus ja lisäinvestointeja, kertoo tj. Mikko Salmela. Toukokuussa alkaneet yt-neuvottelut koskivat yrityksen kaikkia 140 työntekijää.

NORJAN valtion energiayhtiö Statkraft ostaa ruotsalaiselta Sydkraftilta 24 vesivoimalaitosta, joista neljä on Suomessa ja 20 Ruotsissa. Sopimuksen arvo on 4,5 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 470 miljoonaa euroa.

CARGOTEC on saanut laivanosturitilauksen korealaiselta Hyundai Mipo Dockyard -telakalta. Tilauksen arvo on 30 miljoonaa dollaria, eli noin 24 miljoonaa euroa. Nosturit toimitetaan vuosina 2007 - 2008. SAUNALAHTI on antanut tulosvaroituksen. Teleyhtiön mukaan sen huhti-kesäkuun ja samalla koko vuoden liiketulokset painuvat tappiolle. Syyksi yhtiö mainitsee 11 miljoonan euron irtisanomiskorvauksen, jonka se maksaa Soneralle virtuaaliverkko-operaattorisopimuksen purkamisesta.

YHDYSVALTAIN keskuspankki nosti torstaina odotetusti ohjauskorkoaan 0,25 prosenttiyksikköä eli 3,25 prosenttiin. Kyseessä oli jo yhdeksäs peräkkäinen 0,25 prosenttiyksikön suuruinen nosto. Keskuspankki aloitti rahamarkkinoiden kiristämisen vuosi sitten kesäkuussa 1,0 prosentista. Asteittaiset koronnostot jatkunevat edelleen.