Lyhyesti 11.7.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Pienet MAASTOPALOT pitivät palokunnat kiireisinä Pohjois- ja Etelä-Savon maakunnissa maanantaina. Paloista ei koitunut suuria vahinkoja. Ainakin osa paloista syttyi ilmeisesti salaman sytyttäminä. Luonto on kuivan ja helteisen jakson jälkeen nyt hyvin kuiva.

ULKOMINISTERIÖon antanut matkailijoille Turkkia ja Thaimaata koskevia matkustusohjeita. UM kehottaa Turkkiin matkustavia kaikkialla maassa varovaisuuteen terroriuhan takia. Lisäksi suositellaan pysymään kokonaan poissa Thaimaan kolmesta eteläisimmästä muslimivoittoisesta provinssista.

Suomen kaikkiaan n. 3 000 julkisesta UIMARANNASTA vain joka kymmenennessä on uimavalvontaa. Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton mukaan valvonta keskittyy suurimpiin kaupunkeihin ja suurimmille rannoille. Uimavalvojat pelastavat joka vuosi noin 10 ihmistä.

Ulkoministeriö ja Suomen suurlähetystö purkavat Lontoossa pommi-iskujen aiheuttamat erityisjärjestelyt. Tiedossa ei ole nyt yhtään iskujen jäljiltä kateissa olevaa suomalaista.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ovat käyneet kirjoittamassa nimensä SURUNVALITTELUKIRJAAN Britannian suurlähetystössä Helsingissä. Kirja Lontoon terrori-iskujen uhrien muistoksi oli avoinna vain maanantaina.

VENÄLÄISILLE kirjoitettavien monikertaviisumien määrä kasvaa kaiken aikaa. Monikertaviisumien kysyntä alkoi lisääntyä jo viime vuonna, jolloin niitä oli noin kolmannes kaikkiaan 230 000 venäläisille kirjoitetusta viisumista. Venäläismatkailijoita odotetaan tänä vuonna Suomeen suurin piirtein yhä paljon kuin viime vuonnakin.

TURUSSA viikonlopun palossa kärsinyt Trappin talo aiotaan korjata. 170- vuotiaan, suojellun talon yksi asunto ja ullakko vaurioituivat pahoin. Museoviraston tutkijan mukaan talo on kuitenkin muuten hyvässä kunnossa.

HELSINGISSÄ maaliskuussa tehdystä kultasepänliikkeen ryöstöstä on jaettu ehdottomat vankeustuomiot viidelle virolaismiehelle. Käräjäoikeus tuomitsi päätekijän 3 vuodeksi vankilaan, neljä muuta saivat hieman lyhyemmät tuomiot.

OIKEUSASIAMIES Riitta-Leena Paunio pitää sisäministeri Kari Rajamäen (sd.) Rusi-lausuntoja osin harkitsemattomina. Rajamäki käsitteli Supon esitutkintaa Alpo Rusin vakoiluepäilystä joulukuussa 2003 Ilta-Sanomissa julkaistussa kolumnissaan. Kansanedustaja Petri Neittaanmäki (kesk.) kanteli asiasta oikeuskanslerille, joka siirsi asian eduskunnan oikeusasiamiehelle.

TAKSIEN turvakamerat ovat vähentäneet kuljettajiin kohdistuvaa väkivaltaa, kertoo Helsingin Sanomat. Kamera on vakiovaruste takseissa Helsingissä, Tampereella, Savonlinnassa ja Lappeenrannassa.

Virheelliset osoitetiedot aiheuttavat joka vuosi POSTILLE kymmeniä miljoonia euroja lisäkuluja. Kulut syntyvät virheiden selvittelystä ja sen vaatimasta käsityöstä. Suurin osa virheistä syntyy yritysten massapostituksissa.

LOMA-ASUNTOMESSUILLA vieraili tänä vuonna reilut 55 000 kävijää. Järjestäjät odottivat Airiston messualueelle Paraisille 70 000:ta vierasta. Ensi kesänä messut järjestetään itärajalla, Lieksan Kolilla.