1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lontoon iskuista etsittyjen kuvia julki

Lontoon poliisi on julkaissut kuvat neljästä miehestä, joita etsitään torstain pommi-iskuyritysten tutkinnan yhteydessä. Aiemmin perjantaina poliisi ampui Stockwellin metroasemalla Lontoossa miehen, jonka uskotaan olevan yhteydessä torstain iskuihin.

Poliisi julkaisi neljän epäillyn kuvat illansuussa pitämässään tiedotustilaisuudessa ja vetosi yleisöön avun saamiseksi tutkinnoissa.

Sky News -uutiskanavan saamien tietojen mukaan Stockwellissa ammuttu mies ei kuitenkaan ole yksi neljästä epäillystä. Poliisi ei ole antanut tarkempia tietoja uhrin henkilöllisydestä.

Silminnäkijät kertoivat aasialaistaustaiselta näyttäneen miehen juosseen kohti junaa poliisi perässään. Mies kompastui ja hänet ammuttiin. BBC:n haastatteleman silminnäkijän mukaan siviiliasuiset poliisit ampuivat mieheen viisi laukausta. Miehellä oli yllään paksu takki, muttei kantamuksia.

Poliisi teki pidätyksen

Poliisi on pidättänyt ainakin yhden henkilön epäiltynä yhteydestä Lontoon torstaisiin pommi-iskuyrityksiin. Toistaiseksi ei tiedetä, esiintyykö henkilö poliisin julkistamissa kuvissa.

Poliisi käynnisti iltapäivällä etsinnät eräässä rakennuksessa Harrow Roadin tuntumassa Luoteis-Lontoossa. Myöhemmin illalla poliisi teki vielä kaksi ratsiaa.

Aiemmin perjantaina poliisit eristivät moskeijan Itä-Lontoossa puhelimitse tuleen pommiuhan takia. Pommia ei kuitenkaan löytynyt, kertovat poliisin ja moskeijan edustajat.

Birminghamissa poliisi evakuoi juna-aseman ja pidätti yhden henkilön, joka kuitenkin vapautettiin illalla. Poliisin räjähdeasiantuntijat tutkivat paikalla kahta salkkua, mutta mitään epäilyttävää ei löytynyt.