1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Poliisi: Lontoossa ammuttu mies ei liity iskuihin

Britannian poliisin perjantaina ampuma mies ei liittynyt Lontoon torstaisiin pommi-iskuyrityksiin, vahvistaa poliisi. Mies ammuttiin Lontoossa Stockwellin metroasemalla. Sky Newsin ja BBC:n uutisten mukaan mies oli ilmeisesti brasilialainen.

Lauantaina pitämässään tiedotustilaisuudessa poliisi kuvasi ampumistapausta tragediaksi ja esitti pahoittelunsa sen johdosta. Aiemmin poliisi sanoi ampumisen liittyneen suoraan meneillään olevaan terrorismitutkintaan.

Silminnäkijät kertoivat aasialaistaustaiselta näyttäneen miehen juosseen kohti junaa poliisi perässään. Mies kompastui ja hänet ammuttiin. BBC:n haastatteleman silminnäkijän mukaan siviiliasuiset poliisit ampuivat mieheen viisi laukausta. Miehellä oli yllään paksu takki, muttei kantamuksia.

Nyt poliisi sanoo tutkivansa ampumiseen johtaneita syitä. Miehen vaatetuksen ja käyttäytymisen kerrotaan herättäneen poliisin epäilyjä.

Aiemmin lauantaina Britannian poliisi kertoi pidättäneensä toisen miehen Stockwellissa epäiltynä yhteydestä Lontoon iskuihin. Samalla Lontoon alueella pidätettiin jo perjantaina mies samoilla perusteilla.

Lontoon poliisi julkaisi perjantaina kuvat neljästä miehestä, joita etsitään torstain pommi-iskuyritysten tutkinnan yhteydessä Poliisi ei kerro, onko kumpikaan pidätetyistä kuvissa.

Pidätyksiin päädyttiin kuitenkin poliisin mukaan torstain pommi-iskuyrityksen tutkinnan kautta. Epäiltyjen kuvista on tullut poliisille runsaasti yhteydenottoja.

Ampumistapaus puhuttaa Ampumistapaus on synnyttänyt Britanniassa laajan keskustelun poliisin koventuneista otteista terroristiuhan alla. Britannian muslimiyhteisön edustaja Azzam Tamimi sanoo ihmisten pelkäävän kaduilla ja metrossa. Hänen mukaansa on erittäin pelottavaa, että poliisilla on lupa ampua pelkän epäilyn perusteella. Lontoon poliisi evakuoi lauantaina iltapäivällä Mile End -metroaseman turvallisuusuhan vuoksi. Poliisin mukaan kyseessä oli kuitenkin väärä hälytys. Lisäksi poliisi ratsasti talon Etelä-Lontoossa, mutta ratsian yhteydessä ei tehty pidätyksiä. Reuters, AP, AFP, BBC, STT

Lontoon pommi-iskut