Ulk. lyh. 10.8.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

CHILEN entisen diktaattorin Augusto Pinochetin vaimoa ja nuorinta poikaa syytetään avunannosta veropetokseen. Syytteiden mukaan Pinochetin perheen ulkomailla oleville tileille on kätketty yli 13 miljoonaa dollaria.

LATVIASSA ja LIETTUASSA rankkasateet ja myrskytuulet ovat jättäneet noin 30 000 ihmistä ilman sähköä ja vettä. Lisäksi kymmeniä ihmisiä on evakuoitu kodeistaan. Liettuan kaakkoisosiin Salcinikain alueelle julistettiin hätätila kahden joen tulvittua yli äyräidensä.

AUSTRALIAN kaakkoisosat ovat peittyneet lumeen. Maan pääkaupungissa Canberrassa lämpötilan odotetaan yöllä laskevan jopa -5 asteeseen. Tasmaniassa lumisateet sulkivat teitä ja osissa Victorian osavaltiota satoi lunta ensimmäisen kerran 50 vuoteen.

KIINASSA 123 kaivostyöntekijän uskotaan kuolleen heidän jäätyään loukkuun tulvan takia. Kolme päivää kestänyt pelastusoperaatio on tuonut varmuuden vain yhdestä kuolemasta, mutta viranomaisten mukaan on epätodennäköistä, että kaivoksessa on henkiinjääneitä.

Viime viikolla merenpohjasta nostetun VENÄLÄISEN SUKELLUSVENEEN miehistöä pidetään sotilassairaalassa ylimääräisten tutkimusten takia. Tähänastisten testien mukaan miehistö on täydessä kunnossa. Heidän on määrä palata palvelukseen parantolassa vietetyn toipumisajan jälkeen.

YHDYSVALTAIN avaruushallinto Nasa lykkää Mars-luotaimen laukaisua teknisten pulmien takia. Miehittämätön luotain piti laukaista matkaan keskiviikkona, mutta lähtö siirtyy ainakin päivällä.

VENÄJÄN puolustusministeriö aikoo ostaa kaksi vedenalaista pelastusalusta Britannialta, kertoo uutistoimisto Itar-Tass. Alukset ovat miehittämätöntä Scorpio-tyyppiä. Pelastusaluksia käytettiin venäläisen pienoissukellusveneen nostossa viime viikonloppuna.

IRAKIN entinen varapääministeri Tareq Aziz ei aio todistaa maan entistä johtajaa Saddam Husseinia vastaan. Hän ilmoitti asiasta asianajajansa kautta. Azizia vastaan ei ole vielä nostettu syytteitä. Saddam Husseinin oikeudenkäynti alkanee lähikuukausina.