Gustafssonille luettiin murhasyyte

Bodominjärven surmatöistä syytetylle Nils Gustafssonille on luettu tiistaina syyte kolmesta murhasta. Syyttäjä vaatii Gustafssonille elinkautista rangaistusta helluntaina vuonna 1960 tehdyistä veriteoista. Espoolainen Gustafsson kuitenkin vakuuttaa olevansa syytön veritekoihin.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Gustafsson kuitenkin myönsi tiistaina tiedotusvälineiden hänelle ennalta esittämiin kysymyksiin vastatessaan, että hänellä on muistiaukkoja 45 vuoden takaisista surmayön tapahtumista.

Hän sanoi muistavansa surmaillasta sen, että neljän nuoren seurue meni nukkumaan ja toivotti toisilleen hyvää yötä.

- Sen jälkeen en muista, oliko keskiviikko vai torstai, kun heräsin sairaalasta, Gustafsson kertoi.

Gustafsson kertoi, että oikeudenkäyntiä edeltävä aika on ollut hänelle raskasta.

Surmien taustalla "ulkopuolinen henkilö" Gustafssonin syyttömyyteen vetoavan puolustuksen mukaan leiripaikalla on käynyt ulkopuolinen henkilö, joka on surmannut Gustafssonin kolme toveria. Syyttäjien Tom Ifströmin ja Heli Haapalehdon teorian mukaan Gustafsson on itse viillellyt teltan päädyt ulkopuolelta auki ja surmannut toverinsa. Oikeudenkäynnille on varattu 13 päivää. Oikeuteen pystytetään surmateltta ja yksi istuntopäivä vietetään Bodominjärvellä. Viimeinen käsittelypäivä on kahdeksas syyskuuta, jolloin syyttäjät ja puolustus antavat loppulausuntonsa. STT, YLE24