Gustafssonin muistikuvat surmayöstä sekavia

Bodominjärven surmien oikeuskäsittely jatkui perjantaina kolmoismurhasta syytetyn Nils Gustafssonin kuulemisella. Syytetyn puheet olivat osin ristiriitaisia aiempiin lausuntoihin nähden.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Gustafsson kertoi päivän aikana oman näkemyksensä surmayön ja aamun tapahtumista ja valotti suhdettaan muihin nuoriin. Aiemmin Gustafsson on kertonut, ettei muista surmayöstä mitään.

Nyt Gustafsson muistaa käyneensä yöllä kalassa Seppo Boismanin kanssa, ja että he palasivat teltalle. Sitä olivatko tytöt mukana, hän ei muista.

Syyttäjän kysymyksiin Gustafssonin yleisin vastaus oli: "En osaa sanoa." Puolustuksen kysymykset ovat koskeneet muun muassa suhdetta surmattuihin.

Oikeus joutui useita kertoja pyytämään Gustafssonia tarkentamaan kertomustaan. Syytetty myönsi, että hän oli nauttinut illan aikana viinaa ja likööriä. Oikeuden puheenjohtaja tiukkana Oikeuden puheenjohtaja laamanni Heikki Mikkola keskeytti useasti uhrien omaisten asianajajan painostavat kysymykset. Puheenjohtajaa riepoi etenkin se, että Lampela tivasi Gustafssonilta selitystä asioihin sen sijaan että olisi pyytänyt tätä vain kertomaan tapahtumien kulusta. Asianajaja Heikki Lampela oli suivaantunut siitä, että puheenjohtaja antoi Gustafssonille lisäaikaa pohtia vastauksiaan. Lampela arvioi, että syytettyä prässäämällä tämä olisi saattanut puhua ohi suunsa. Aiemmin kuultiin todistajaa

Torstaina oikeudessa kuultiin ensimmäisenä todistajana Heikki Salosta. Todistajakertomuksensa mukaan hän näki hetken kestäneessä tilanteessa teltan päällä miehen jalat, ja jonkun poistuvan paikalta kohti rantaa.

Kaikkiaan todistajia on 30, ja heitä kuullaan ensi viikolla.

Syyttäjä vaatii Gustafssonille elinkautista vankeutta, mutta Gustafsson itse on kiistänyt 45 vuoden takaiset veriteot.

Tiistaina alkaneelle oikeudenkäynnille on varattu 13 päivää, ja viimeinen käsittelypäivä on 8. syyskuuta.

Lähteet: YLE 24, STT