Kotimaa lyhyesti 22.8.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

TURUN LENTOASEMALLA varauduttiin maanantaina illansuussa onnettomuuteen, kun pienen matkustajakoneen laskutelineissä epäiltiin olevan vikaa. Hälytys oli kuitenkin väärä, ja Maarianhaminasta tullut kone laskeutui turvallisesti.

SAAMELAISNEUVOSTO paheksuu Metsähallituksen jatkamia hakkuita Ylä-Lapissa. Neuvoston mukaan saamelaisille vahingollisesta maankäytöstä tulisi pidättäytyä, kunnes saamelaisten maanomistuskysymys Suomessa on saatu ratkaistua. Neuvosto järjestää asiasta tiedotustilaisuuden keskiviikkona.

VENÄJÄN lähetystö pitää ainakin viittä suomalaispassia panttina matkatoimisto Helpet-Traden laiminlyömistä viisumikuluista, Helsingin Sanomat kertoo. Yhtiön asiakkaat ovat valmiit maksamaan itse puuttuvat kulut, mutta lähetystö ei suostu siihen. Ulkoministeriö vaatii tilanteen korjaamista.

IMATRALLA sunnuntai-iltana raivonnut rajuilma on aiheuttanut vesivahinkoja kymmenkunnassa asunnossa. Myrsky kaatoi myös puita auton ja talojen päälle sekä repi kattoja kahdesta kerrostalosta. Lisäksi sadevesi katkaisi teitä.

NATURA 2000 -luonnonsuojeluohjelman laajentamisesta tehty valtioneuvoston päätös on tästä päivästä alkaen nähtävillä niissä kunnissa, joita päätös koskee. Natura-verkosto laajenee noin 15 700 hehtaaria, josta valtaosa on vesialuetta.