1. yle.fi
  2. Uutiset

Niinistö ohittanut suosiossa Vanhasen

Kokoomuksen presdienttiehdokas Sauli Niinistö on ohittanut suosiossa keskustan Matti Vanhasen. Presidentti Tarja Halosen kannatus on edelleen vankkaa.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

Väli-Suomen sanomalehtien Suomen Gallupilla teettämän kyselyn mukaan Niinistöä kannattaa 19 prosenttia ja Vanhasta 17 prosenttia äänestäjistä, kun kesäkuussa voimasuhteet olivat Vanhasen hyväksi 17 - 21.

Halosta äänestäisi jatkokaudelle 58 prosenttia äänioikeutetuista, jos vaalit järjestettäisiin nyt.

Enemmistö keskustan ja kokoomuksen kannattajista äänestäisi toisella kierroksella SDP:n ehdokasta Halosta, jos oma ehdokas olisi jo pudonnut. Pienten puolueiden ehdokkaat joutuvat kyselyn perusteella tyytymään 1 -2 prosentin kannatuslukuihin.

Tutkimukseen haastateltiin elokuussa 1 400 äänestysikäistä suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Niinistö: Vanhanen liian luottavainen USA:n tukeen

Sauli Niinistö vaatii edelleen Suomelta nykyistä aktiivisempaa panosta EU:n yhteiseen puolustukseen.

Matti Vanhanen arvosteli keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa maanantaina Niinistön esityksiä puolustuspolitiikasta.

Vanhasen mielestä eurooppalalaista sotilasliittoa ei synny niin kauan, kun Yhdysvaltain kiinnostus Suomea kohtaan säilyy.

Niinistö arvioi Ylen Radiouutisille antamassaan haastattelussa, että Vanhanen suhtautuu liian luottavaisesti Yhdysvaltain haluun pysyä Euroopan rauhanturvaajana.

Lähteet: YLE24

Lue seuraavaksi