1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kotimaa lyhyesti 4.9.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

VIRROILLA neljä ihmistä on loukkaantunut kahden auton kolarissa. Ainakin yksi heistä loukkaantui vakavasti. Kolari sattui kantatie 66:lla Jäähdyspohjan kylän kohdalla klo 18. Onnettomuuden syy ei ole vielä tiedossa.

Perussuomalaisten presdienttiehdokas TIMO SOINI esittää polttoaineverotuksen uudistamista joustavammaksi. Soini tuo esille Unkarin-mallin, jossa bensavero laskee hintojen noustessa ja vastaavasti veron osuus nousee hintojen laskiessa. Hänestä valtiovallan on kohtuullistettava kuluja ja turvattava kuljetusalan työpaikat.

Sanoma-WSOY:n suuromistaja, ministeri Aatos Erkko vastustaa Suomen NATO-JÄSENYYTTÄ. Kalevan haastatteleman Erkon mukaan Suomella ei ole turvallisuusvajetta, eikä Natoon kannata ainakaan vielä haikailla. Erkko sanoo olevansa enemmän huolissaan Suomen uskottavuudesta ja identiteetistä.

SIILINJÄRVELLÄ on sattunut bussin ja henkilöauton yhteentörmäys. Valtatie viidellä Vuorelassa puolenyön jälkeen sattuneessa turmassa loukkaantui lievästi 2 ihmistä. Bussissa oli yhdeksän ja henkilöautossa kaksi matkustajaa.

PUOLET SUOMALAISISTA vastustaa ehdotettua 20 aluekunnan mallia. Eniten malli saa kannatusta alle 25-vuotiaiden keskuudessa, kertoo Aamulehden Taloustutkimuksella teettämä kysely.

Lue seuraavaksi