1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotimaa lyhyesti 13.9.

Yle Uutisten artikkeliarkisto

TALLINNAN HELIKOPTERITURMAN välitutkintaraportti aiotaan sittenkin julkistaa. Turmassa kuolleiden virolaisten omaisten mukaan raportti ei sisällä sellaisia yksityisyyttä loukkaavia tietoja, joiden vuoksi julkistaminen estyisi. Jo maanantaina julkaistavaksi aiotun raportin sisältöä kommentoitiin tuolloin vain suullisesti, kun virolaisten omaiset vaativat raportin julkistamisen kieltämistä.

EDUSKUNTA aloitti tiistaina ns. putkalain käsittelyn. Lain nojalla poliisi voisi vastaisuudessa valvoa juopuneita ja muita säilöön otettuja teknisten laitteiden avulla.

TALLINNAN SATAMAAN perättömän räjähdevihjeen elokuussa soittanut virolaismies ei joudu syytteeseen, koska mies ei uhannut vaan halusi vain varoittaa. Räjähderekan epäiltiin olevan matkalla Suomeen, jossa pidettiin yleisurheilun MM-kisoja. Vihjesoitot käynnistivät laajat tarkastukset Viron ja Suomen satamissa.

OPETUSNEUVOS KAARINA VIROLAINEN, 89, on kuollut. Hän oli Suomen Harrastajateatteriliiton perustajia ja valtioneuvos Johannes Virolaisen ensimmäinen vaimo.

EUROOPAN IHMISOIKEUSTUOMIOISTUIN on langettanut Suomelle tuomion syytetyn liian pitkästä oikeudenkäynnistä. Tuomioistuin velvoittaa valtion maksamaan 3 000 euroa valittajalle, jonka oikeudenkäynti kesti viisi vuotta ja kolme kuukautta.

VALTAKUNNANSYYTTÄJÄ Matti Kuusimäki ei näe syytä laatia ohjeistusta lahjusrikoksiin puuttumisesta. Hänestä tiukat lait ovat jo olemassa. Oikeus- ministeri JOHANNES KOSKINEN (sd.) toivoo, että valtakunnansyyttäjä tai eduskunnan oikeusasiamies laatisi ohjeet päättäjien kestityksestä, kertoi Uutispäivä Demari tiistaina.

VILJAN PUINNIT ovat päättymässä koko maassa, käy ilmi Pro Agrian kasvutilannekatsauksesta. Sadon määrä ja laatu ovat keskimäärin kohtalaiset. Myös rypsin, sokerijuurikkaan ja perunan sadosta odotetaan keskinkertaista tai hyvää. Syysomenoiden sato puolestaan on normaalia parempi ja laadultaan hyvä.

HERTTONIEMEN SAIRAALASSA Helsingissä oli tiistain vastaisena yönä uhkaava tulipalon alku. Palokunta kiittelee yöhoitajia, joiden ripeä toiminta esti palon leviämisen. Tulipalo alkoi vuoteessa tupakoinnista. Siitä aiheutui runsaasti savua, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Lue seuraavaksi